Tall Horse Chardonnay 2007, Western Cape - Perswijn
Wijn van de week

Tall Horse Chardonnay 2007, Western Cape

Zet een dier op het etiket en de wijn verkoopt. Het succes van de wijnen van Yellow Tail – u weet wel, met die kangaroe – heeft veel wijnbedrijven geïnspireerd tot een vorm van nabootsing, of mogen we het zo niet noemen? Waarschijnlijk niet.

Tallhorse_groot.jpg
Zet een dier op het etiket en de wijn verkoopt. Het succes van de wijnen van Yellow Tail – u weet wel, met die kangaroe – heeft veel wijnbedrijven geïnspireerd tot een vorm van nabootsing, of mogen we het zo niet noemen? Waarschijnlijk niet. Maar feit is dat niet alleen postzegels met dieren het goed doen. Je kunt wijn kopen met een alpaca, een gekko, pinguïns, noem maar op. Deze wijn wordt gesierd door een soort giraf, onder de naam Tall Horse. Toch is er nog een argument om hem te kopen: hij is voor zijn prijs helemaal niet slecht: internationale Chardonnay volgens het boekje, op recept gemaakt: perzik en wat citrus, een licht zoetje, wat zuren na, best aangenaam.

Dirck III, € 3,99.

Tall Horse staat deze maand in de rubriek ‘Beste koop!’ van PersWijn.

Nog geen abonnement? Kijk dan hier!

Reageer op dit item