Cape Rock Cabernet Sauvignon 2007 - Perswijn
Wijn van de week

Cape Rock Cabernet Sauvignon 2007

Het gebied van Olifantsrivier is een van de nieuwere wijnregio’s van Zuid-Afrika. Het is een enorm gebied, dat ten noorden van Swartland ligt. Het beslaat de gehele kuststreek en loopt een flink stuk landinwaarts, in de richting van de grens met Namibië. Niet direct een gebied voor wijn, zou je denken, vanwege de warmte. Maar Cape Rock laat zien dat er mogelijkheden zijn voor rood.

Caperock_groot.jpg
Het gebied van Olifantsrivier is een van de nieuwere wijnregio’s van Zuid-Afrika. Het is een enorm gebied, dat ten noorden van Swartland ligt. Het beslaat de gehele kuststreek en loopt een flink stuk landinwaarts, in de richting van de grens met Namibië. Niet direct een gebied voor wijn, zou je denken, vanwege de warmte. Maar Cape Rock – opgericht in 2001 – laat zien dat er mogelijkheden zijn voor rood.

In eerste instantie werd gemikt op een soort Rhônewijnen van syrah en mourvèdre, maar de cabernet sauvignon lijkt het hier ook verrassend goed te doen. De wijn is opmerkelijk elegant en open van karakter, en met zijn rijping op een combinatie van Frans en Amerikaans eiken lekker exotisch in zijn vanille, zonder dat het overdreven is. Een bijzonder glas Cabernet, veel wijn voor je geld, in de geur heerlijk breed en zwoel, in de smaak niet te zwaar, gelikt: romig, sappig, mooie tannines, geweldige wijn.

WineMatters, € 12,50

Deze wijn staat in de rubriek ‘Geselecteerd’ van de nieuwe Perswijn.

Nog geen abonnee? Meld u dan aan.

Reageer op dit item