Derde Copa Jerez voor Nederland - Perswijn
Nieuws

Derde Copa Jerez voor Nederland

Het Nederlandse duo Jarno Eggen en Cindy Borger, respectievelijk werkzaam als chef en sommelier bij restaurant De Lindenhof in Giethoorn, heeft op 15 januari in Jerez de derde Copa Jerez gewonnen.

Copa_groot.jpg
Het Nederlandse duo Jarno Eggen en Cindy Borger, respectievelijk werkzaam als chef en sommelier bij restaurant De Lindenhof in Giethoorn, heeft op 15 januari in Jerez de derde Copa Jerez gewonnen. Deze internationale wedstrijd heeft als doel de ongekende mogelijkheden van sherry in de gastronomie aan te tonen. Eggen en Borger lieten eerder in de nationale finale duo’s van De Librije en Hof van Sonoy achter zich. (Waarmee de Kop van Overijssel opmerkelijk sterk vertegenwoordigd was!)

In Spanje moest het duo Eggen/Borger het opnemen tegen Denemarken, dat als tweede eindigde, Duitsland, België, Spanje, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. De finale stond onder supervisie van El Bulli’s tweede man Julio Soler. Behalve de hoofdprijs voor het beste sherrymenu kreeg het Giethoornse team ook de prijs voor het beste inzetten van een halfdroge wijn en werd Jarno Eggen uitgeroepen tot beste chef van het concours.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrieven en ontvang uitnodigingen voor wijnproeverijen, wijntips, het laatste wijnnieuws en onze flesaanvraag.

Bij inschrijving ontvangt u gratis het e-book van Lars Daniëls MV over terroir. Meer dan 20.000 wijnliefhebbers en 900 importeurs ontvangen onze nieuwsbrief.

Zijn uw gegevens veranderd? Schrijf u met uw oude e-mailadres opnieuw in en u krijgt de mogelijkheid om uw gegevens aan te passen.

Reageer op dit item

nl Nederlands