Saint-Emilion (nog maar eens een keer?) - Perswijn
Nieuws

Saint-Emilion (nog maar eens een keer?)

Wat, al weer Saint-Emilion? Ja, helaas, al weer. Sorry, het valt écht niet meer uit te leggen waarom de slapstick rond het klassement van Saint-Emilion zich ontwikkelt zoals die zich ontwikkelt.
Wat, al weer Saint-Emilion? Ja, helaas, al weer. Sorry, het valt écht niet meer uit te leggen waarom de slapstick rond het klassement van Saint-Emilion zich ontwikkelt zoals die zich ontwikkelt. Amper een week geleden stemde het Franse parlement in met een amendement dat tegemoet kwam aan de promovendi van 2006, die door een gerechtelijke beslissing in 2008 hun nieuwe status in rook zagen opgaan toen het oude klassement van 1996 als enig geldende werd aangewezen. Dat betekende in feite dat middelmaat beloond werd, kwaliteitsinspanningen afgestraft. Egalité van de verkeerde soort. Zoiets kon dus echt niet.

Maar goed, eind december leek dan toch nog gerechtigheid te gescheiden aan het adres van de promovendi. Leek, want de Franse overheid heeft nu in zijn wijsheid besloten hier niet in mee te gaan. De motivatie van het besluit: het amendement zou niet in overeenstemming zijn met de financiële wetgeving waar het onderdeel van uitmaakt. Dus weer terug naar af. Er is een treffend Frans woord voor dit gedoe: ridicule!

René van Heusden

Recente berichten over Bordeaux:

Reageer op dit item