PLUS door Wijnalmanak bekroond als beste wijnsupermarkt - Perswijn
Nieuws

PLUS door Wijnalmanak bekroond als beste wijnsupermarkt

PLUS is voor de vijfde keer in successie door de Wijnalmanak 2009 bekroond als ‘Beste Wijnsupermarkt van Nederland. Ook al geeft dit misschien te denken over het niveau van de collega’s/concurrenten, het is een mooie prestatie.
PLUS is voor de vijfde keer in successie door de Wijnalmanak 2009 bekroond als ‘Beste Wijnsupermarkt van Nederland’. Ook al geeft dit misschien te denken over het niveau van de collega’s/concurrenten, het is een mooie prestatie.

Gelet op de datering van het persbericht waarin PLUS van de bekroning gewag maakt – 25 september – en het gegeven dat het bijbehorende kistje met inhoud daags daarna arriveerde, was men hierover kennelijk ruim tevoren al ingeseind door de samenstellers of de uitgevers. De presentatie van de gids vond namelijk pas in de middag van de 25e plaats. Ook in het PLUS wijnmagazine met aanbiedingen die vanaf maandag 29 september geldig zijn, is de sterreninformatie al verwerkt. Dit echter terzijde.

Harold Hamersma en zijn medeproever Hubrecht Duijker beoordeelden dit jaar 3400 wijnen in de prijsklasse tot € 5,50. De prijslimiet voor de Wijnalmanak is in 2008 namelijk met 10 procent opgetrokken ten opzichte van vorige uitgaven. PLUS had ditmaal 115 wijnen ingezonden. Daarvan werden er 77 met een ster bekroond.

De supermarkt laat vol trots weten in het kader van wijnmaand oktober diverse acties rond de gelauwerde wijnen te voeren. Klanten kunnen via een wedstrijd zelfs een heus WijnVerwenWeekend in Zuid-Frankrijk winnen.

Een uitvoerige recensie van de Wijnalmanak 2009 verschijnt in nummer 7 van Perswijn.

Reageer op dit item