Lekkerste mousserende wijn komt uit Frankrijk - Perswijn
Nieuws

Lekkerste mousserende wijn komt uit Frankrijk

Brut de Bournet Mélodie uit de Ardeche is de lekkerste mousserende wijn. De wijn, gemaakt van honderd procent viognier, won zaterdag 30 augustus de verkiezing op het evenement Bubbles on the Beach. Driehonderd bezoekers proefden mousserende wijnen uit Frankrijk, Australië, Duitsland, Zuid-Afrika, Spanje en Italië. Het Perswijn proefpanel koos de beste cava, zij vielen voor de Reina María Cristina Brut van Codorníu.

Bubbels_groot.jpg
Brut de Bournet Mélodie uit de Ardeche is de lekkerste mousserende wijn. De wijn, gemaakt van honderd procent viognier, won zaterdag 30 augustus voor de tweede keer de verkiezing op het evenement Bubbles on the Beach. Driehonderd bezoekers proefden mousserende wijnen uit Frankrijk, Australië, Duitsland, Zuid-Afrika, Spanje en Italië. Nummer twee werd een Chileense sparkling wine, de derde plaats wordt gedeeld door twee Italiaanse wijnen.

1. Brut de Bournet, Mélodie

Viognier

Ardeche, Frankrijk

Wijnkoperij l´Ardeche

2. Fresita Chilean Sparkling Wine

Chardonnay – sauvignon blanc

Jos Rijnaarts

3. Franciacorta Cuvee Brut docg ‘Bellavista’

Chardonnay

Vinites

3. Prosecco Astoria 2007

Prosecco

Veneto, Italië

Van den Heuvel Specialita

Ook werd op het evenement bekend gemaakt wat de beste cava is volgens het professionele Perswijn-panel: Reina María Cristina Brut van Codorníu.

1. Codorníu, Reina María Cristina Brut 

Intercaves/Vos & Partners (horeca)

2. Gran Caus 2003, Extra Brut

Ad Bibendum

3. Gramona 2005 Gran Reserva Brut

Wijnimport J. Bart

De bezoekers van het evenement konden niet alleen mousserende wijnen van zestien importeurs proeven, maar ook genieten van kaviaar van Tzar Caviaar en kaas van Reypenaar. Na de barbecue bleken nog twintig dansparen fit genoeg voor de salsa-workshop en de Holland Casino Roulettetafel was zeer in trek. Even afkoelen kon in het bubbelbad, dat voor de gelegenheid was geplaatst op het terras van beachclub Mango’s.

De volgende evenementen van Perswijn zijn:

Klassiek Europa, 12 oktober in het Palace Hotel in Noordwijk

Proef Champagne, 16 november in Hotels van Oranje te Noordwijk.

Reageer op dit item