Avignonesi in Belgische handen - Perswijn
Nieuws

Avignonesi in Belgische handen

Het bekende wijngoed Avignonesi, producent van Vino Nobile di Montepulciano en Vin Santo, is verkocht aan een nieuwe eigenaar. Het is de Belgische Virginie Saverys, een van de directieleden van Antwerpse rederij Compagnie Maritime Belge.

Avignonesi_groot.gif
Het bekende wijngoed Avignonesi, producent van Vino Nobile di Montepulciano en Vin Santo, is verkocht aan een nieuwe eigenaar. Het is de Belgische Virginie Saverys, een van de directieleden van Antwerpse rederij Compagnie Maritime Belge. Saverys kende het bedrijf en de eigenaars al langer en had een minderheidsbelang in Avignonesi sinds verleden jaar. Ze kocht de aandelen van Ettore Falvo, toen die het familiebedrijf verliet.

De overige leden van de familie Falvo behouden op hun beurt een minderheidsbelang van 10% in Avignonesi en zullen de komende vijf jaar ook verantwoordelijk blijven voor de bedrijfsvoering. Alberto Falvo blijft daarbij de leiding over de vinificatie houden. Saverys wil zich echter wel actief gaan bezighouden met beslissingen van strategische aard.

Het wijngoed Li Veli in Puglia, een ander bezit van de Falvo’s, blijft volledig in handen van de familie.

(bron: decanter.com)

Reageer op dit item