Domaine de Pierre Feu 2007, Beaujolais-Villages - Perswijn
Wijn van de week

Domaine de Pierre Feu 2007, Beaujolais-Villages

Franse wijnstreken zijn niet compleet zonder coöperatie. Zeker de Beaujolais heeft hierin een lange traditie. De Cave de Bel-Air werd al opgericht in 1929, en opereert vanuit het dorpje Saint-Jean d’Ardières, in het hartje van de Beaujolais, vlak bij Belleville, aan de Sâone.

Pierre_groot.jpg
Franse wijnstreken zijn niet compleet zonder coöperatie. Zeker de Beaujolais heeft hierin een lange traditie. De Cave de Bel-Air werd al opgericht in 1929, en opereert vanuit het dorpje Saint-Jean d’Ardières, in het hartje van de Beaujolais, vlak bij Belleville, aan de Sâone. Er zijn boeren uit de wijde omgeving aangesloten bij deze belangrijke coöperatie, die wijnen maakt met veel verschillende, onder meer in alle verschillende crus, zoals bijvoorbeeld Brouilly, Chiroubles, Morgon, Régnié, Fleurie en Juliénas. De Beaujolais-Villages komt uit de wijngaarden rond deze grote Crus, en wordt gemaakt in een typische, fruitige stijl. Het voordeel van deze wijn is ook vooral zijn jeugd: 2007 is nu nog heerlijk fris, met een mooie expressie van het fruit van de gamay-druif. Bovendien is 2007 als jaar gewoon wat geslaagder dan 2006, een jaargang waarin de zuren aan de harde kant blijken te zijn. Heerlijk genieten dus van deze Villages, hij is ­fris en open, lekker zacht, met verleidelijk fruit, kersen, en een gemakke­lijke smaak.

Dirck III, € 4,99

Reageer op dit item