Belair verkocht aan Moueix - Perswijn
Nieuws

Belair verkocht aan Moueix

Château Belair, premier grand cru classé B in Saint-Emilion, staat op het punt van eigenaar te verwisselen. Het komt zo goed als zeker volledig in handen van het huis Jean-Pierre Moueix, waarvan de naam onlosmakelijk verbonden is met Petrus. Moueix had sinds 2006 al een aandeel van 31% in Belair.

Belair_groot.jpg
Château Belair, premier grand cru classé B in Saint-Emilion, staat op het punt van eigenaar te verwisselen. Het komt zo goed als zeker volledig in handen van het huis Jean-Pierre Moueix, waarvan de naam onlosmakelijk verbonden is met Petrus. Moueix had sinds 2006 al een aandeel van 31% in Belair. De voornaamste aandeelhouder van het château was Pascal Delbeck, die het in 2002 overnam van mevrouw Dubois-Challon. Onder druk van torenhoge financiële lasten – lees: de onmogelijkheid om alle belastingen te betalen – was deze eerder al gedwongen tot de verkoop van een hectare wijngaard om de hoogste nood te lenigen. Dat lijkt op het eerste gezicht niet veel, maar Belair is met 12,5 hectare een klein bedrijf. Delbeck wilde koste wat het kost voorkomen dat het verder versnipperd zou raken. Hoe dan ook, hiermee gaat wel de zoveelste particuliere château-eigenaar in Bordeaux kopje onder.

Naar verwachting zullen de definitieve handtekeningen in augustus gezet worden. Over de prijs die met de transactie gemoeid is, is niets bekend.

Bron: Sud-Ouest

Reageer op dit item