Wijn Verlinden viert verhuizing - Perswijn
Nieuws

Wijn Verlinden viert verhuizing

Hoewel magazijn en kantoren er al een maand of wat in gevestigd waren, is op 27 mei het nieuwe bedrijfsgebouw van Wijn Verlinden feestelijk geopend met een open huis voor relaties. Na vele jaren lang gehuisvest te zijn in het statige Zuiderbosch aan de rand van ’s-Hertogenbosch, werd het betrekken van een nieuw pand met meer ruimte en een gunstiger verkeersligging een steeds dringender noodzaak.
Hoewel magazijn en kantoren er al een maand of wat in gevestigd waren, is op 27 mei het nieuwe bedrijfsgebouw van Wijn Verlinden feestelijk geopend met een open huis voor relaties. Na vele jaren lang gehuisvest te zijn in het statige Zuiderbosch aan de rand van ‘s-Hertogenbosch, werd het betrekken van een nieuw pand met meer ruimte en een gunstiger verkeersligging een steeds dringender noodzaak. De eisen van de moderne tijd waaraan ook voor een traditierijke wijnhandel als Verlinden niet viel te ontkomen. Het bedrijf levert zowel aan particulieren als horeca.

De nieuwbouw vond plaats op een bedrijventerrein bij Nieuwkuyk, net even buiten ‘s-Hertogenbosch langs de A59. Een zogenaamde ‘zichtlocatie’, zoals dat tegenwoordig in kringen van onroerend goed heet. Gelukkig heeft men gekozen voor een stijlvolle architectuur, een beetje in de lijn van sommige Spaanse bodegas, zonder potsierlijke nep-Griekse ornamenten die je tegenwoordig nogal eens langs snelwegen ziet. Volgens Jan-Hein en zijn zoon Floris Verlinden een kwestie van stijl, kenmerkend voor het bedrijf. En daar zit iets in, want Verlinden staat inderdaad voor stijl.

Voor de gelegenheid was een deel van het pand omgetoverd tot een eendaagse dependance van Brasserie Flo. Verder verzorgden Peter Klosse, Gert Crum en Jan-Hein Verlinden workshops – de term ‘masterclass’ werd bewust vermeden! – en lieten diverse leveranciers hun wijnen proeven. Daaronder de huizen Ayala (Champagne), Langlois-Chateau (Loire), Vidal-Fleury (Rhône), Otazu (Navarra), Casablanca (Chili) en Petaluma (Australië). Ze onderstreepten het streven van Verlinden om zich te profileren met middelgrote merken.

Merkproducenten op menselijke schaal, zo men wil. Verlinden heeft de beschikking gekregen over een prachtig vormgegeven, smaakvol ingericht en functioneel onderkomen. Maar toch zullen we de oude, met historie geladen proefkamer van Zuiderbosch een beetje blijven missen. Temps perdu…

René van Heusden

Reageer op dit item