| Kees van Leeuwen is oenoloog, werkzaam op Cheval Blanc, en docent aan de universiteit van Bordeaux. Zijn wetenschappelijke artikelen over wijn verschijnen regelmatig op Perswijn.
Er zijn weinig gegevens over zonneschijn gepubliceerd, omdat maar weinig weerstations zonneschijn meten. In bijgevoegd artikel bespreken we een methode om zonneschijn te meten met satelliet data. We passen deze methode toe op de Bordeaux streek. De hoeveelheid zonneschijn dat een perceel ontvangt hangt voornamelijk af van het hellingspercentage en de ligging. Benjamin Bois is in 2007 bij Kees gepromoveerd op een klimaatstudie van de Bordeaux streek. Different environmental conditions, different results: the role of controlled environmental stress on grape quality potential and the way to monitor it |
|
| PDF reader De artikelen zijn te lezen met de PDF reader. Heeft u die niet? Dan kunt u hem hier downloaden. | |
| Terroir, techniek, zonlicht en emotie
Zeventien artikelen van Kees van Leeuwen zijn gebundeld in het boek ‘Terroir, techniek, zonlicht en emotie’. Het is voor € 11,50 te bestellen bij Perswijn.
| |
Misschien ook iets voor u
Borrelpraat: het huisaperitief
De rubriek over dranken die de eetlust opwekken en gesprekken op gang brengen Deze keer: het huisaperitief Door Thijs Akkerman...
Perswijn #7 op 20 oktober in de winkel
PERSWIJN #7-2025 – Daar is-ie! In Perswijn #7 leest u over rode Saint-Chinian uit de koelkast, Vulkanland en Savoie en...
Droomreis – Rondje Californië, deel 2
Wat is een reis naar Californië zonder een bezoek aan de beroemdste wijngebieden? Napa Valley en Sonoma, met hun subgebieden,...
Borrelpraat – aperitivo bitter en amaro
De rubriek over dranken die de eetlust opwekken en gesprekken op gang brengen Deze keer: aperitivo bitter en amaro Door...
Overpeinzingen: Dominus breidt uit
Zomaar een bericht uit Napa Valley: Christian Moueix, eigenaar van Dominus, koopt een wijngaard van de buren erbij, twee percelen...
Champagne boeit, meer dan ooit
Op 29 september aanstaande staat PERSWIJN Tour de Champagne weer op de agenda van vele wijnliefhebbers. Dat is altijd een...





