Grote vakproeverij biodynamische wijnen in Düsseldorf - Perswijn
Nieuws

Grote vakproeverij biodynamische wijnen in Düsseldorf

Zaterdag 15 maart – daags voor het begin van Prowein – wordt in Düsseldorf een bijzondere proeverij gehouden met wijnen van 71 biologisch-dynamisch werkende producenten uit diverse Europese landen. Ze zijn alle lid van de in 2001 door Nicolas Joly opgerichte vereniging La Renaissance des Appellations.
Zaterdag 15 maart – daags voor het begin van Prowein – wordt in Düsseldorf een bijzondere proeverij gehouden met wijnen van 71 biologisch-dynamisch werkende producenten uit diverse Europese landen. Ze zijn alle lid van de in 2001 door Nicolas Joly opgerichte vereniging La Renaissance des Appellations. Hoewel de Franse inbreng heel groot is, telt de vereniging inmiddels 153 leden in 13 verschillende landen. Ze werken alle volgens een door Joly en zijn medebestuursleden Anne-Claude Leflaive en Olivier Humbrecht opgesteld kwaliteitscharter.

Het zijn niet de eerste de beste bedrijven, want veel van de aangesloten wijngoederen behoren tot de top van hun gebied. Een kleine greep uit de lijst van exposanten die in Düsseldorf hun wijnen zullen presenteren, spreekt hopelijk boekdelen: Deiss, Ostertag, Zind-Humbrecht, Leflaive, Leroy, Ch. Gombaude-Guillot, Coulée de Serrant, Christmann, Wittmann, Nikolaihof, Telmo Rodiguez, Alvaro Palacios enz. enz. Het evenement is voor vakbezoekers gratis toegankelijk.

Voor informatie en aanmelding: http://www.fischers-wein.com/

< Stuur deze pagina door >

Reageer op dit item