Geen gezeur: Superwijn 2008 - Perswijn
Nieuws

Geen gezeur: Superwijn 2008

Perswijnlezers houden deze maanden moeilijk de hand op de knip, want het ene na het andere wijnboek verschijnt in de boekenwinkel. Zojuist uit het folie en op de planken: Superwijn 2008. De inzichten van de populaire Australische sommelier Matt Skinner zijn vernederlandst door Cuno van ’t Hoff.
Perswijnlezers houden deze maanden moeilijk de hand op de knip, want het ene na het andere wijnboek verschijnt in de boekenwinkel. Zojuist uit het folie en op de planken: Superwijn 2008. De inzichten van de populaire Australische Matt Skinner zijn vernederlandst door Cuno van ’t Hoff.

Klinkt dat bekend, wijnliefhebbers? Collega’s, buren en familie zien in jou de enige echte wijnkenner. Kom je op visite, dan wordt met een trotse blik een Beaujolais Primeur 2001 uit het wijnrekje gehaald. Op feestjes krijg je geen pils, maar een royaal geschonken glas J.P. Chenet, want jij houdt toch zo van wijn? En als laatste: regelmatig word je gevraagd welke wijn nou écht lekker is.

De Australische wijnkenner en sommelier Matt Skinner (rechts op de foto) werd waarschijnlijk een beetje dol van al die wijnverzoeken aan zijn adres. Hij besloot iedere week een mailtje met wijntips naar vrienden en collega’s te sturen om van het gezeur af te zijn. Dat groeide uit tot een jaarlijkse samenvatting van de lekkerste wijnen voor elk moment van de dag en die samenvatting werd – je bent een vriend van Jamie Oliver of niet – in boekvorm uitgegeven. Met groot succes. Dit jaar is het boek voor het eerst verkrijgbaar met aanpassingen aan het Nederlandse wijnaanbod, geschreven door wijnjournalist Cuno van ’t Hoff.

De uitgever legt uit wie de doelgroep is voor de kleurige paperback: mensen die geen zin hebben om een wijncursus te volgen of gortdroge wijninformatie door te worstelen, maar wel iets meer willen drinken dan een slobbertje uit de supermarkt. Voor de die-hard wijnliefhebber is dit boekje waarschijnlijk goed te missen – hoewel je dan de nuchtere commentaren van Matt Skinner op overbodige wijn-poeha misloopt – maar het is een geweldige cadeau dat je een jaar lang verlost van het verzoek om wijntips en van Domaine Maagzuur op familiefeestjes.

Superwijn 2008
Matt Skinner
ISBN 978 90 215 1434 5
Prijs: € 9,95

Reageer op dit item