Champagne aan Zee - Ingrid Larmoyeur - Perswijn
Achtergrond & Interviews

Champagne aan Zee – Ingrid Larmoyeur

Ontdek met Charles Heidsieck de geheimen van champagne

Masterclass door Ingrid Larmoyeur

Champagne! De magische klank van het woord alleen al doet liefhebbers opfleuren en betekent voor veel mensen lifestyle, glamour en feest.

Champagne komt alleen … uit Champagne! Dat klinkt logisch, maar voor veel Nederlanders staat alle bubbeltjeswijn gelijk aan champagne, of het nu gaat om ‘echte’ champagne of om bijvoorbeeld Spaanse cava, Italiaanse Prosecco of Vonkelwijn uit Zuid-Afrika.

Als u wilt ervaren wat champagne zo speciaal maakt, laat u dan meenemen door vinoloog en champagnekenner Ingrid Larmoyeur. Zij vertelt u in een uurtje alles over het maken van champagne (de ‘méthode champenoise’), de verschillende soorten en stijlen, en hoe u de juiste champagne kiest. U krijgt antwoord op vragen als: Wat is het verschil tussen champagne en cava? Wat bepaalt de specifieke smaak en het karakter van champagne? Waarom past de meeste champagne echt niet bij oliebollen? Hoe lang kan ik champagne bewaren? Kan ik champagne ook aan tafel inzetten?

Uiteraard wordt het geen ‘droog’ college! U proeft vier prachtige champagnes van het prestigieuze champagnehuis Charles Heidsieck: de brut ‘mise en cave 2003’, een brut rosé uit 1999, een brut uit 2000 en de topcuvée van het huis, de Brut Réserve Blanc des Millénaires van het uitzonderlijke oogstjaar 1995.

Charles Heidsieck dateert al van 1851. Vanaf 1976 werd het gezicht van het champagnehuis te Reims bepaald door de fenomenale keldermeester Daniel Thibault. Hij werd vier keer uitgeroepen tot wijnmaker van het jaar en zijn wijnen werden vele malen met goud bekroond. Innoverend was zijn beslissing om op de fles de datum van lagering te vermelden. Natuurlijk staat deze wijn tijdens deze speciale masterclass voor u klaar. Proef en geniet dus mee!

Reageer op dit item