Bruisend Bubbles on the Beach - Perswijn
Nieuws

Bruisend Bubbles on the Beach

De eerste editie van Bubbles on the Beach bracht ruim zestig verschillende mousserende wijnen en driehonderd wijnliefhebbers bij elkaar op het Zandvoortse strand. Een bruisend strandfeest was het resultaat, waarbij de beste mousserende wijn en de beste prosecco werden bekroond. Ook is Nederland sinds afgelopen zaterdag een wereldkampioen ‘ploppen’ rijker: in recordtempo werden flessen mousserende wijn geopend.

De eerste editie van Bubbles on the Beach bracht ruim zestig verschillende mousserende wijnen en driehonderd wijnliefhebbers bij elkaar op het Zandvoortse strand. Een bruisend strandfeest was het resultaat, waarbij de beste mousserende wijn en de beste prosecco werd bekroond.

Uit het strandfeest blijkt dat Nederland langzaam het calvinisme ontstijgt. Een fles bubbels bewaren we niet meer tot oudejaarsavond, die mag ook zomaar worden opengetrokken. Het relatief jonge publiek van Bubbles on the Beach kon de grote diversiteit aan mousserende wijnen goed waarderen: van droog tot licht zoet, van fruitig naar pittig, voor ieder bubbeltje is een liefhebber te vinden.

Bezoekers van het feest proefden en vergeleken en kozen zo de beste mousserende wijn van 2007. De winnaar komt uit de Franse Zuid-Ardèche, een onbekend gebied voor mousserende wijn. De tweede plaats werd opgeeist door Languedoc Roussillon. De derde plaats wordt gedeeld door een wijn uit de Nieuwe Wereld en een Duitse mousserende rosé.


1. Brut de Bournet, Mélodie, (100 procent viognier) – Zuid-Ardèche, Frankrijk
2. Bulle de Blanquette Fuchsia, Sieur d’Arques – Limoux, Frankrijk
3. Jacob’s Creek Sparkling Rosé, Orlando wines, Barossa Valley – Australië
3. Deinhard Rosé – Duitsland

Beste prosecco
Het Perswijn proefpanel koos de beste prosecco’s. De grote hoeveelheid ingezonden wijnen werd in twee categorieën beoordeeld: frizzante met lichte bubbels, en spumante met krachtige belletjes. Over het algemeen viel het panel voor wat drogere wijnen.

Prosecco spumante:

1. Loredan Gasparini, , Prosecco Montello e Colli Ascolani, Brut (Les Généreux)
2. Merotto, Brut Bareto, Prosecco di Valdobbiadene (Avintage)

Prosecco frizzante:

1. Mio­netto ‘Legatura’, Prosecco del Veneto (Vinites)
2. Casabianca, Prosecco Montello e Colli Asolani (Les Généreux)

De complete uitslag treft u op de site http://www.wijntop5.nl/ (bubbels).

Plopkampioen
Het eerste Nationaal Kampioenschap ‘ploppen’ werd ook gehouden in strandtent Mango’s. Deelnemers moesten zo snel mogelijk flessen mousserende wijn openen. Het record werd uiteindelijk op 9,7 seconden gesteld. Véronique Winnubst uit Den Haag is hiermee ook wereldrecordhouder. Ze kreeg in iets minder dan een halve minuut, drie flessen mousserende wijn open. “Dit kampioenschap is echt iets voor vrouwen,” reageerde Véronique (rechts op de foto). “Die vinden het vaak een beetje eng om een fles mousserende wijn open te maken.” Screwpull had hiervoor zijn speciaal ontworpen kurkentrekker ‘Pop-bulle’ uitgeleend, zodat het ploppen veilig verliep.

Na het proeven en de barbecue bleken nog twintig proefparen fit genoeg voor een salsaworkshop en ook het bubbelbad werd getest.

< Stuur deze pagina door >

Reageer op dit item