Het gebied Oltrepò Pavese in het Italiaanse Lombardije heeft de status van DOCG gekregen voor mousserende wijn. Deze moet gemaakt worden volgens de traditionele methode – dat wil zeggen met tweede vergisting voor de belletjesvorming op fles – en afkomstig zijn van het druivenras pinot noir (pinot nero).
Het gebied Oltrepò Pavese in het Italiaanse Lombardije heeft de status van DOCG gekregen voor mousserende wijn. Deze moet gemaakt worden volgens de traditionele methode – dat wil zeggen met tweede vergisting voor de belletjesvorming op fles – en afkomstig zijn van het druivenras pinot noir (pinot nero). De nieuwe status wordt al van kracht met ingang van de oogst 2007. Stille wijnen uit Oltrepò Pavese blijven gewoon DOC. Het gebied bevindt zich ‘aan de overkant’ van de rivier de Po bij Pavia. Eerder al kreeg binnen Lombardije Franciacorta een DOCG voor mousserende wijn.
DOCG voor mousserende Oltrepò Pavese
Misschien ook iets voor u
RECAREDO – ‘GOED BOEREN IS DE BASIS’
‘1924, het begin van een passie’, staat er op een speciale cuvée uitgebracht ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van...
Wijnbreinbrekers – Biotype
Nu ik in Piemonte ben, leek me het passend om deze Wijnbreinbreker te plaatsen. In Italië, en niet in de...
Voorwoord PERSWIJN #1 2025
Ronald de Groot en Lars Daniëls vertellen in hun voorwoord video wat u kunt verwachten in perswijn #1 In Perswijn...
PERSWIJN #1 komt uit op 27 januari 2025
In Perswijn #1 leest u over het succes van Rueda, Gérard Betrand -de grootste producent van biodynamische wijnen ter wereld,...
De wijnen van Weingut Grabenwerkstatt
Nadat ze al samen voor Domäne Wachau hadden gewerkt, begonnen Michael Linke en Franz Hofbauer in 2014 voor zichzelf. De...
Nicolaas Klei overleden
Nederland heeft meerdere bekende wijnschrijvers. De afgelopen zaterdag plotseling overleden Nicolaas Klei (1961-2025) was er daar zonder twijfel een van,...