Academie voor Gastronomie start wijncursus - Perswijn
Nieuws

Academie voor Gastronomie start wijncursus

De Academie voor Gastronomie, gerund door Peter Klosse, start in het najaar met een gastronomische wijncursus. In de cursus staat de smaak van wijn centraal. De tien lessen zijn gebaseerd op het boek ‘Aan de slag met wijn’, geschreven door Peter Klosse zelf.
De Academie voor Gastronomie voegt een gastronomische wijncursus aan haar programma toe. Thema van deze cursus is om wijnen te leren begrijpen vanuit een gastronomisch perspectief. In de bestaande wijncursussen ligt de nadruk vooral op de herkomst van de wijn. In de nieuwe cursus staat de smaak van de wijn centraal. Dat maakt het gemakkelijker om wijnen te begrijpen. De invloed van de techniek op de smaak van wijn is tegenwoordig vaak groter dan die van het gebied waar de wijn vandaan komt.

De nieuwe opzet van de cursus van de Academie voor Gastronomie helpt om de wijnwereld van vandaag beter te begrijpen. De cursus bestaat uit tien lessen, gebaseerd op ‘Aan de slag met wijn’, het standaardwerk over wijn dat door Peter Klosse zelf is geschreven. De cursus wordt gegeven door Nel Minkjan. De eerste les is op 3 september.

Naast de gastronomische wijncursus verzorgt de Academie voor Gastronomie ook de vijfdaagse cursus wijn-spijs en de jaaropleiding Gastronoom/Sommelier. Daarnaast is de Academie ook verantwoordelijk voor het lesprogramma Aankomend Gastronoom dat op vier ROC’s in Nederland gegeven wordt.

Meer informatie: http://www.academiegastronomie.nl/

< Stuur deze pagina door >

Reageer op dit item