Wijn van de week: William Fèvre, Chablis Premier Cru Montmains 2005 - Perswijn
Wijn van de week

Wijn van de week: William Fèvre, Chablis Premier Cru Montmains 2005

De tweejaarlijkse presentatie van de wijnen van wijnkoperij Kwast is altijd een evenement van belang. Dit jaar waren zo tussen de veertig en vijftig producenten present in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk, om de wijnen uit het assortiment van deze Nieuw-Vennepse importeur persoonlijk te presenteren. Het benadrukt de persoonlijke relatie die Jaap (en niet te vergeten zijn Elise) Kwast hebben met hun leveranciers, nogal bijzonder in deze snelle tijd. We pikten er één uit als wijn van de week, maar er stonden natuurlijk nog veel andere bijzondere wijnen op tafel. Morgen een uitgebreid overzicht van enkele highlights uit deze proeverij.
De tweejaarlijkse presentatie van de wijnen van wijnkoperij Kwast is altijd een evenement van belang. Dit jaar waren zo tussen de veertig en vijftig producenten present in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk, om de wijnen uit het assortiment van deze Nieuw-Vennepse importeur persoonlijk te presenteren. Het benadrukt de persoonlijke relatie die Jaap (en niet te vergeten zijn Elise) Kwast hebben met hun leveranciers, nogal bijzonder in deze snelle tijd. We pikten er één uit als wijn van de week, maar er stonden natuurlijk nog veel andere bijzondere wijnen op tafel. Morgen een uitgebreid overzicht van enkele highlights uit deze proeverij.

In Frankrijk en omstreken wordt nog wel eens geklaagd over de concurrentie, wereldwijd, en hoe moeilijk het is om de wijnen in deze harde wereld nog aan de man/vrouw te brengen. Maar er zijn Franse huizen die aantonen hoe deze concurrentie het hoofd te bieden: door kwaliteit én een uniek karakter. Zo kregen we aan de stand van William Fèvre nu al de 2006 Chablis te proeven. Pardon, de 2006? Waarom geen 2005? Helaas meneer, die is al helemaal uitverkocht. Geen fles meer van over. Tja, zo gaat dat. Fèvre heeft de afgelopen jaren een grote gedaanteverwisseling ondergaan: veel minder hout, en veel meer het karakter van échte Chablis: krachtig, fris en mineralig, perfect in balans. Van de heerlijke Premier Cru Montmains stond er nog wel een 2005 op tafel: prachtig breed en sappig, met mooie zuren, wat citrus, een vleugje vanille, zuren en sap, een heerlijk glas. Maar eigenlijk nog te jong. Ja meneer, dat klopt, een jaar of vier, vijf bewaren is ideaal. Maar iedereen leest dat de wijnen heerlijk zijn, en drinkt ze dan ook meteen op. Wat een leed is er toch in de wereld.

Chablis Montmains 2005, William Fèvre
Kwast Wijnkopers,  20
http://www.kwastwijnkopers.nl/

Reageer op dit item