Restaurant De Tuinkamer is winnaar geworden van de eerste Riesling Challenge. In een spannende finale, tijdens de Horeca Vakbeurs in de Zeelandhallen te Goes, werden de andere vier finalisten verslagen door de enthousiaste Jos en Ria Weel. Bij hun winnende gerecht was de wijn het uitgangspunt. Sommelier Ria koos voor de de Schloss Vollrads Riesling Spätlese Trocken uit 2003. Ria: “De keuze van de wijn was voor mij gemakkelijk. Dit vind ik zelf een heerlijke wijn; hij staat ook op onze wijnkaart. Tijdens een wijnreis naar de Rheingau heb ik een bezoek gebracht aan Schloss Vollrads en dat maakt dat ik deze wijn net iets beter kan promoten.
Restaurant De Tuinkamer is winnaar geworden van de eerste Riesling Challenge. In een spannende finale, tijdens de Horeca Vakbeurs in de Zeelandhallen te Goes, werden de andere vier finalisten verslagen door de enthousiaste Jos en Ria Weel. Bij hun winnende gerecht was de wijn het uitgangspunt. Sommelier Ria koos voor de de Schloss Vollrads Riesling Spätlese Trocken uit 2003. Ria: “De keuze van de wijn was voor mij gemakkelijk. Dit vind ik zelf een heerlijke wijn; hij staat ook op onze wijnkaart. Tijdens een wijnreis naar de Rheingau heb ik een bezoek gebracht aan Schloss Vollrads en dat maakt dat ik deze wijn net iets beter kan promoten. De keuze voor 2003 werd ingegeven door het warme jaar. De krachtige kookstijl van Jos verlangt een krachtige wijn.” De jury was eenstemmig van oordeel dat het gerecht uitstekend aansloot bij het karakter van deze Riesling. Alle elementen in het gerecht hadden een funtie, zo meende de jury. Mosseltjes met knoflook, prei, citroen, Spaanse peper en kerrie-olie, met een ragout van shiitake en aardappelchips. De geblancheerde citroenschillen geven het gerecht iets fris, terwijl met name de shiitake een voller mondgevoel geeft. De ziltheid van de mosselen in combinatie met het frisse van de citroenschilletjes harmonieerde mooi met het citrusaroma van de wijn. Zelfs de shiitake padestoelen hielden het prima in combinatie met de wijn. En, ondanks dat veelheid van smaken kwamen de Zeeuwse mosselen goed naar voren. En daar ging het allemaal maar om.
Restaurant de tuinkamer
Hengeloseweg 1
7261 LV Ruurlo
0573-452147