Het Bourgognehuis Antonin Rodet in Mercurey heeft Dufouleur Père et Fils in Nuits-Saint-Georges overgenomen. Het gaat hierbij uitsluitend om de handelsactiviteiten van het ruim 400 jaar oude Dufouleur, niet om het Domaine Guy Dufouleur dat zelfstandig blijft. Wel mag Rodet zich nu ook eigenaar noemen van het 10,5 hectare grote Domaine Barbier.
Een andere uitbreiding van de Rodetportfolio is verwezenlijkt met de aankoop van de 3 hectare metende Clos de Thorey,Het Bourgognehuis Antonin Rodet in Mercurey heeft Dufouleur Père et Fils in Nuits-Saint-Georges overgenomen. Het gaat hierbij uitsluitend om de handelsactiviteiten van het ruim 400 jaar oude Dufouleur, niet om het Domaine Guy Dufouleur dat zelfstandig blijft. Wel mag Rodet zich nu ook eigenaar noemen van het 10,5 hectare grote Domaine Barbier.
Een andere uitbreiding van de Rodetportfolio is verwezenlijkt met de aankoop van de 3 hectare metende Clos de Thorey, een wijngaard met de status van premier cru aan de noordkant van Nuits-Saint-Georges. Dit ‘monopole’ komt te vallen onder de Domaines Rodet.
Misschien ook iets voor u
Heel Holland Proeft Blind: Hoe de #zolderingwinechallenge viral ging
Op 25 januari van dit jaar kreeg ik een appje van Job Seuren, sommelier en eigenaar van restaurant Zoldering in...
Claudia van Dongen als eerste genomineerd voor titel wijnvrouw van het jaar 2021
Op maandag 1 maart heeft Stichting Wijnvrouw van het Jaar Claudia van Dongen aangekondigd als eerste genomineerde voor de titel...
Pre-order de nieuwe PERSWIJN
Binnenkort verkrijgbaar. Pre-order de nieuwe editie van Perswijn Door de huidige omstandigheden zijn niet alle winkels open om ons nieuwe...
PERSWIJN Wijnconcours Spanje
In samenwerking met de ICEX/Economische en Commerciële afdeling van Spanje, organiseert PERSWIJN het Wijnconcours Spanje. De winnende wijnen zullen, evenals de...
Flesaanvraag PERSWIJN #3 2021 (Deadline 4 maart)
Geachte importeur, Graag vragen wij uw aandacht voor de aanvraag van proefflessen voor PERSWIJN #3 2021 (verschijningsdatum 24 april 2021)....
PERSWIJN #1 komt 1 februari uit!
In Perswijn # 1 geven we aandacht aan Sancerre, leggen we uit hoe het brein van de wijnexpert werkt en...