De wijnen van het Zuid-Afrikaanse Graham Beck worden met ingang van 1 oktober geïmporteerd door Sauter Wijnen te Maastricht. De eerste container is inmiddels onderweg. Graham Beck, met een kelder in zowel Robertson als Franschhoek, is een van de Zuid-Afrikaanse wijnproducenten met visie. Een jonge ploeg wijnmakers en viticulturists werkt keihard aan een vernieuwing van wijnen en wijngaarden. Dat betekent dat alles wordt gerooid wat op de verkeerde plek staat aangeplant.
De wijnen van het Zuid-Afrikaanse Graham Beck worden met ingang van 1 oktober geïmporteerd door Sauter Wijnen te Maastricht. De eerste container is inmiddels onderweg. Graham Beck, met een kelder in zowel Robertson als Franschhoek, is een van de Zuid-Afrikaanse wijnproducenten met visie. Een jonge ploeg wijnmakers en viticulturists werkt keihard aan een vernieuwing van wijnen en wijngaarden. Dat betekent dat alles wordt gerooid wat op de verkeerde plek staat aangeplant. Er wordt hier dan ook gewerkt vanuit het idee dat Zuid-Afrika op de lange termijn alleen kan scoren met wijnen van topkwaliteit van de juiste terroirs. Dus is er de laatste jaren door Graham Beck veel meer rood aangeplant, met het accent op shiraz, omdat dat als de enig juiste keuze wordt gezien voor de betreffende plek. Dit in weerwil van het feit dat de prijzen voor rode wijnen dalen en er op dit moment een tekort is aan wit. Hier wordt op lange termijn gedacht, dat is duidelijk. Een mooie aanwinst dus voor de Zuid-Limburgse importeur, die wijnen vooral levert aan consumenten door middel van een eigen mailing en steeds meer ook via internet.
Misschien ook iets voor u
Borrelpraat: het huisaperitief
De rubriek over dranken die de eetlust opwekken en gesprekken op gang brengen Deze keer: het huisaperitief Door Thijs Akkerman...
Wijnhandel wereldwijd onder druk
Als ik zeg dat we leven in een verwarrende, laten we zeggen onrustige wereld, dan mogen we dat gerust een understatement noemen....
De Oostenrijkse Single Vineyard Summit 2025
Mooie vondsten ondanks moeilijke jaargang ’24 Tekst: Bart de Vries Grafenegg, locatie van de Single Vineyard Summit, foto © Bart...
Champagne verandert
In de jaren dat ik me met de Champagne bezighoud, is de streek enorm veranderd. En zeker ten goede, waardoor...
Voorwoord video PERSWIJN #7 2025
https://youtu.be/U_1EQPhlXcc In Perswijn #7 maakt u kennis met een bont gezelschap uit Los Chacayes en klaterfrisse wijnen uit zowel de...
Perswijn #7 op 20 oktober in de winkel
PERSWIJN #7-2025 – Daar is-ie! In Perswijn #7 leest u over rode Saint-Chinian uit de koelkast, Vulkanland en Savoie en...




