Nieuwe voorzitter VDP - Christmann opvolger Salm - Perswijn
Nieuws

Nieuwe voorzitter VDP – Christmann opvolger Salm

Na een ambtsperiode van bijna 17 jaar zal Michael Prinz zu Salm-Salm het voorzitterschap neerleggen van VDP Die Prädikatsweingüter. Volgens Salm is de tijd gekomen voor een nieuwe generatie. Ook zijn drukke werkzaamheden als voorzitter van de Duitse vereniging van grond- en bosbezitters, de aanstaande wisseling van de wacht op zijn eigen Schloss Wallhausen en zijn activiteiten voor het investeringsfonds dat zijn naam draagt hebben tot zijn besluit bijgedragen
Na een ambtsperiode van bijna 17 jaar zal Michael Prinz zu Salm-Salm het voorzitterschap neerleggen van VDP Die Prädikatsweingüter. Volgens Salm is de tijd gekomen voor een nieuwe generatie. Ook zijn drukke werkzaamheden als voorzitter van de Duitse vereniging van grond- en bosbezitters, de aanstaande wisseling van de wacht op zijn eigen Schloss Wallhausen en zijn activiteiten voor het investeringsfonds dat zijn naam draagt hebben tot zijn besluit bijgedragen.
Salm (53) werd in1990 voor de eerste keer tot voorzitter van VDP gekozen en vervolgens diverse malen in die functie herkozen. Onder zijn leiding werden bedrijfsaudits voor aangesloten verplicht gesteld en werd de aanzet gegeven tot een wijngaardclassificatie. Beide initiatieven hebben voor belangrijke kwaliteitsimpulsen gezorgd.
Het bestuur van VDP heeft als opvolger van Salm Steffen Christmann (41) van Weingut A. Christmann uit Gimmeldingen in de Pfalz voorgedragen. Hij zal het voorzitterschap medio 2007 van zijn voorganger overnemen.

Reageer op dit item