'Journalist' deel 3 - Perswijn
Nieuws

‘Journalist’ deel 3

Binnen een week tijd kan er veel gebeuren. Zeker met journalistieke inzichten betreffende Silvaner en Weisser Burgunder uit Duitsland. Wijnplein heeft inmiddels een derde versie daarvoor bedacht. We zetten gemakshalve alle tot nu toe verschenen versies van de afgelopen dagen even op een rijtje.Versie 1
“Na de indrukwekkende parade van Rieslings was het even wennen aan Silvaner en Weisser Burgunder.
Binnen een week tijd kan er veel gebeuren. Zeker met journalistieke inzichten betreffende Silvaner en Weisser Burgunder uit Duitsland. Wijnplein heeft inmiddels een derde versie daarvoor bedacht. We zetten gemakshalve alle tot nu toe verschenen versies van de afgelopen dagen even op een rijtje.

Versie 1
“Na de indrukwekkende parade van Rieslings was het even wennen aan Silvaner en Weisser Burgunder. Het houtgebruik bij de Silvaner voegt vaak niet iets extra’s toe. Vaak wordt met verkeerd houtgebruik juist het tegenovergestelde bereikt: het fruit wordt weggedrukt en het hout blijft over. De Weisser Burgunder blijft de vineuze vreemde eend in de wereldbijt van Chardonnay. De wijn is vaak niet als Chardonnay te herkennen, heeft een geheel eigen expressie en typicitieit.”

Versie 2
“Na de indrukwekkende parade van Rieslings was het even wennen aan Silvaner en Weisser Burgunder. Het houtgebruik bij de Silvaner voegt vaak niet iets extra’s toe. Vaak wordt met verkeerd houtgebruik juist het tegenovergestelde bereikt: het fruit wordt weggedrukt en het hout blijft over. De Weisser Burgunder blijft de vineuze vreemde eend in de wereldbijt van de franse wijn. De wijn is vaak niet als franse wijn te herkennen, heeft een geheel eigen expressie en typicitieit.”

Versie 3
“Na de indrukwekkende parade van Rieslings was het even wennen aan Silvaner en Weisser Burgunder. Het houtgebruik bij de Weisser Burgunder voegt vaak niet iets extra’s toe. Vaak wordt met verkeerd houtgebruik juist het tegenovergestelde bereikt: het fruit wordt weggedrukt en het hout blijft over. De Weisser Burgunder blijft de vineuze vreemde eend in de bijt van Pinot Blanc. De wijn is vaak niet als een Pinot Blanc te herkennen, heeft een geheel eigen expressie en typicitieit.”

Silvaner is eindelijk verlost van hout en Weisser Burgunder heeft een kleinere bijt toegewezen gekregen. Het begint er dus een beetje op te lijken. Fijn trouwens dat internet zo’n dynamisch medium is.

Reageer op dit item