Robert Parker heeft vandaag bekend gemaakt wie de taken van zijn vertrokken helpers Pierre Rovani en Daniel Thomases gaan overnemen.
David Schildknecht – what’s in a name? – promoveert al binnen een jaar na zijn debuut in de Wine Advocate tot meesterknecht en opvolger van Rovani. Behalve specialist voor Duitsland, Oostenrijk, Centraal Europa, Oostkust en Middenwesten van de VS zal hij in 2007 ook specialist van dienst zijn in Elzas, Loire, Bourgogne en Languedoc.
Robert Parker heeft vandaag bekend gemaakt wie de taken van zijn vertrokken helpers Pierre Rovani en Daniel Thomases gaan overnemen.
David Schildknecht – what’s in a name? – promoveert al binnen een jaar na zijn debuut in de Wine Advocate tot meesterknecht en opvolger van Rovani. Behalve specialist voor Duitsland, Oostenrijk, Centraal Europa, Oostkust en Middenwesten van de VS zal hij in 2007 ook specialist van dienst zijn in Elzas, Loire, Bourgogne en Languedoc. En daarbij blijft het niet. Hij gaat zich bovendien bezighouden met ‘ontwikkelingslanden’ als Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland, alsmede met de tot nu volgens Parker zelf onderbelichte Champagne. Voorwaar een veelzijdig man dus.
Ook Dr. (!) Jay Miller, Parkers proefmaatje voor het leven, maakt promotie. Hij mag nu Port, Spanje, Australië, Zuid-Amerika en de Pacific Northwest gaan doen.
Italië blijft natuurlijk toch een geval apart. Daar mogen Schildknecht en Miller zich dan ook niet aan wagen De nieuwe Parkerkloon wordt hier een echte Italiaan in de persoon van Antonio Galloni. Mark Squires krijgt als troostprijs Portugal. Parker zelve zal zich voortaan alleen nog maar beperken tot Bordeaux, Californië, Rhône en Provence. Die fameuze punten komen dus wel in een iets ander daglicht te staan…
Misschien ook iets voor u
Borrelpraat: het huisaperitief
De rubriek over dranken die de eetlust opwekken en gesprekken op gang brengen Deze keer: het huisaperitief Door Thijs Akkerman...
Wijnhandel wereldwijd onder druk
Als ik zeg dat we leven in een verwarrende, laten we zeggen onrustige wereld, dan mogen we dat gerust een understatement noemen....
De Oostenrijkse Single Vineyard Summit 2025
Mooie vondsten ondanks moeilijke jaargang ’24 Tekst: Bart de Vries Grafenegg, locatie van de Single Vineyard Summit, foto © Bart...
Champagne verandert
In de jaren dat ik me met de Champagne bezighoud, is de streek enorm veranderd. En zeker ten goede, waardoor...
Aan tafel: rode biet & kabeljauw
In de rubriek Aan Tafel van Perswijn 7-2025 kiest sommelier Gauthier Cauwels, van Restaurant De Nieuwe Winkel in Nijmegen, de wijnen bij twee...
Voorwoord video PERSWIJN #7 2025
https://youtu.be/U_1EQPhlXcc In Perswijn #7 maakt u kennis met een bont gezelschap uit Los Chacayes en klaterfrisse wijnen uit zowel de...




