HEMA huiswijn Rosé, Vino de Mesa - Perswijn
Wijn van de week

HEMA huiswijn Rosé, Vino de Mesa

Het is misschien niet helemaal terecht, maar huiswijnen van supermarkten en grootwinkelbedrijven zijn niet direct de eerste wijnen waarvoor de hardhollend naar de winkel gaan. Het is wellicht helemaal niet terecht, als we ons realiseren dat er jaarlijks vele miljoenen flessen aan huiswijn worden verkocht. Sterker nog, de huiswijnen van ‘s lands grootste behoren ongetwijfeld tot de meest verkochte wijnen in dit land, verreweg zelfs. Niets dus om geringschattend over te doen. Maar wel zijn wel blij als we iets goeds vinden.

Eerder al constateerden we dat de rode huiswijn van de HEMA goede waar biedt voor zijn geld. De HEMA koos voor huiswijnen in 0,75 liter-flessen (en zeer handige bag-in-box) in plaats van voor de standaard literflessen die we verder overal zien. Om meerdere redenen slim, en niet alleen omdat de klanten van de HEMA niet met grote winkelwagentjes door de winkels en langs de kassa’s schuiven en hun boodschappen vaak met de hand moeten meenemen. Ook werd een soort opwaardering van het begrip huiswijn gerealiseerd. In de proeverij van de rosé deed ook de huiswijn rosé het weer goed. Prima wijn voor zijn geld. Minpuntje is het gebrek aan informatie op de fles. Alleen Viño de Mesa, tafelwijn, als aanduiding, waaruit we kunnen afleiden dat hij uit Spanje komt. Maar verder geen informatie over druiven, noch over het jaartal –maar dat mag niet vermeld worden op een tafelwijn. We hadden er toch wel iets meer van willen weten. Maar de rosé is goed, met lekker fruit, kersen, bessen, een stevige smaak, droog en fris.

HEMA, € 2,95
www.hema.nl

Reageer op dit item