Champagne aan Zee en Sprankelend 2005 - Perswijn
Achtergrond & Interviews

Champagne aan Zee en Sprankelend 2005

Op zondag 20 november 2005 organiseert Perswijn , het toonaangevende wijntijdschrift binnen de Benelux met een oplage van 13.000 exemplaren, voor de vierde maal dit grootste bruisende evenement in Europa.

Op dit evenement zullen meer dan 30 Campagnehuizen ruim 100 verschillende Champagnes laten proeven. De meeste prestigieuze huizen zullen vertegenwoordigd zijn. Een vergelijking tussen verschillende Champagnes en speciale cuvée’s is op korte afstand te maken. Voor een ieder zal het weer een feest zijn een favoriete Champagne te vinden.

Opnieuw zal dit jaar tegelijk ook de manifestatie "Sprankelend" worden gehouden, met mousserende wijnen uit de gehele wereld. De mousserende wijnen zullen in een aparte zaal te proeven zijn.

Plaats : Steigenberger Kurhaus Hotel Scheveningen
Tijd : van 12.00 uur tot 18.00 uur
Entrée : € 35,–
Internet : www.wijnpers.nl/champagne (informatie en boekingen)

Naast de presentaties van de Champagnehuizen in alle zalen van het Kurhaus zullen er ook een beperkt aantal Masterclasses en speciale presentaties plaatsvinden. Afgevaardigden en wijnmakers van een select aantal Champagnehuizen geven uitleg en laten de mooiste champagnes proeven. Vanaf 1 oktober zullen de Masterclasses bekend gemaakt worden.

Tijdens dit evenement zal tevens de lancering plaatsvinden van de GaultMillau 2006 Nederland editie. Deze restaurantgids, met een oplage van 45.000, heeft zich in korte tijd een vooraanstaande plaats verworven bij de gastronomen in de Benelux. Ook zullen hier de “chef van het jaar” en de “aankomend chef van het jaar” bekend gemaakt worden.

Champagne aan Zee trok vorig jaar meer dan 1400 bezoekers. Er zullen vanaf zaterdag weer ca. 1500 flessen gekoeld liggen. De kwaliteit van het evenement zal benadrukt worden door een restrictief toegangsbeleid, ingegeven door de zeer grote toeloop van liefhebbers van vorig jaar.

Gezien het succes van vorig jaar zal het culinaire aspect nog meer aandacht krijgen door het serveren van speciaal voor mousserende wijn gecomponeerde amuses. Sabreurs zullen op verzoek met de sabel Champagneflessen openen. Een beperkt aantal deelnemers kunnen praktijkervaring opdoen!

et Kurhaus Hotel Scheveningen zal weer zorgdragen voor een mooie lunch en een fraai diner, natuurlijk begeleid met Champagne. Ook biedt Het Kurhaus Hotel mooie arrangementen aan, met overnachtingen op zaterdag en zondag (www.kurhaus.nl).

Reageer op dit item