Domaine de Marotte, Tradition 2000, Côtes du Ventoux - Perswijn
Wijn van de week

Domaine de Marotte, Tradition 2000, Côtes du Ventoux

De Mont Ventoux, in het zuidelijke Rhônedal, geniet meer faam als scherprechter in de Tour de France dan als naamgever aan een wijngebied. Toch is de wijnstreek aan de voet van deze ongenaakbare piek van bijna 2000 meter hoog de moeite waard om eens goed te verkennen. Want in de Côtes de Ventoux worden de laatste jaren bepaald geen onverdienstelijke wijnen gemaakt. Geholpen door een klimaat dat, door de hoogte, nét even frisser is dan in het dal van de Rhône worden hier elegante wijnen gemaakt, met de nodige frisheid.

Tot degenen die dit al enige jaren geleden hebben ontdekt, behoort de Nederlandse familie van Dijkman. Ton van Dijkman, die zijn geld verdiende met de oprichting van wat eens Nederlands grootste wijnimporteur was (La Francaise d’Exporation in Maartensdijk) kocht hier een domein, onder de rook van het stadje Carpentras. Inmiddels heeft hij het overgedaan aan zijn zoon en schoondochter, die inmiddels veel succes hebben met de wijnen van dit uitstekende domein. Het is dan ook aan Daan en Elvira van Dijkman te danken dat het Domaine de Marotte zich de laatste jaren heel goed heeft ontwikkeld. Waarschijnlijk is de jaargang 2000 een van de beste die ze in hun nog vrij korte loopbaan in de Ventoux hebben gemaakt. Het was een warm jaar, maar omdat de Ventoux dan toch net iets koeler is, blijft de wijn lekker fris, en toch ook vrij stevig, mooi sappig, met goede tanni­nes, smaakvol, een stoere jongen: typisch Ventoux. Heel lekker, een wijn om direct van te genieten.

Importeurs: Noordman, Leiden en Pasteuning, Amsterdam (www.pasteuning.nl)

Prijs : ongeveer € 5,75

1 Reactie

  1. L.S.
    Ik ken de Ventouxwijn 2016 van Cellier des Dauphines (5,59) en
    Ook de wat krachtigere Don Balenquerre 2016 (5,59)

    Ik ken uw reputatie niet en zag ook geen reviews

Reageer op dit item