Chandon, Argentinian Sparkling Wine, Brut - Perswijn
Wijn van de week

Chandon, Argentinian Sparkling Wine, Brut

Een van de wijnen die het bijzonder goed deed op het evenement Champagne aan Zee, op 23 november, was deze mousserende wijn van Chandon uit Argentinië. In de wedstrijd om de prijs voor de beste mousserende wijn werd hij tweede, en zeker in de zaal was de waardering voor deze wijn groot. Zijn zachte karakter en mooie fruit spreekt veel mensen aan.
Dit type wijn wordt net zo gemaakt als een Champagne, met een gisting op de fles om hem fijne belletjes te geven. Hij werd tot nu toe ook gemaakt door een Champagnehuis, Moët & Chandon, dat hier actief was sinds 1956. Dit jaar echter besloot de eigenaar, het luxe-conglomeraat LVMH (de afkorting staat voor Louis Vuitton/Moët Hennessy) om Chandon Argentina van de te doen. De financiële situatie is zo penibel, dat men winstgevende onderdelen moet afstoten. De economische logica ontgaat ons, maar dat ligt waarschijnlijk aan ons zelf. Dat maakt het voortbestaan van deze wijn als merk ‘Chandon’ tegelijk ook onzeker, omdat het mogelijk niet in het belang van Moët & Chandon is om een zo gelijkende naam te gebruiken. Zo lang het onderdeel is van het concern is deze verwarring niet erg, dat begrijpt u wel. Argentijnen drinken deze nep-champagne met sloten tegelijk, en er wordt veel geld aan verdiend. Het is een heerlijke mousserende wijn, mooi geurig en breed, met een zachte en open geur, abrikoos, rokerig, verleidelijk, perzik, heel zacht in de smaak, niet beendroog, maar met frisse zuren en sap.

Gall & Gall, € 14,99 IIII(I) (i)

Reageer op dit item