Behalve wijnschrijver is Frank Jacobs wijnspreker, wijndocent en wijntaxateur met ruim veertig jaar ervaring in de wijnwereld. Hij schreef enkele wijnboeken en levert regelmatig bijdragen aan diverse bladen en kranten, waaronder Perswijn, waaraan hij inmiddels al meer dan 35 jaar als redacteur is verbonden. Verder was hij van 2003 tot 2016 docent analytisch (blind)proeven aan de Wijnacademie en verzorgde hij het proeftechnische gedeelte van het begeleidingstraject naar het hoogste Nederlandse wijndiploma Magister Vini. Ook was hij jarenlang wijndocent aan de Hogere Hotelschool Den Haag en is hij als senior consultant aan wijnveilinghuis Winefield’s verbonden.
Studeerde Franse taal- en letterkunde, maar kon de verleidingen van de horeca niet weerstaan. De liefde voor wijn ontwikkelde zich snel en in 2007 slaagde hij voor het examen Magister Vini, het hoogste wijnexamen in de Nederlandse taal. Na jaren in de wijnhandel besloot hij in 2012 helemaal voor het overbrengen van wijnkennis te gaan. Lars schrijft al 15 jaar voor Perswijn, is sinds 2011 redactielid en met ingang van 2023 adjunct-hoofdredacteur. Daarnaast geeft hij les aan de Wijnacademie, voor de Vinologenopleiding en voor Magister Vini, en verzorgt hij presentaties. Hij houdt van goedgemaakte wijnen die hun natuurlijke en culturele herkomst uitdrukken.
Tijdens zijn studie medicijnen werd Ronald gegrepen door de wijn. Na een loopbaan als arts werd hij in de jaren tachtig écht actief in de wijn; niet alleen als mede-oprichter en hoofdredacteur van Perswijn, maar ook als wijnschrijver voor onder andere De Telegraaf, Tom Stevenson Wine Report en The Oxford Wine Companion. Ronald is lid van de Grand Jury Européen en werd in 2016 benoemd tot officier in de Ordre du Mérite Agricole. Favoriete wijn: champagne.