PERSWIJN Santa Barbara California Wine seminar - Perswijn

Wij nodigen u van harte uit op ons Santa Barbara seminar met aansluitend een “walkaround” proeverij en lunch op maandag 3 februari 2020 in The Lobby, Fizeaustraat te Amsterdam.

De wijnregio van Santa Barbara is letterlijk een ‘zijwaarts’ gelegen gebied dat zich van West naar Oost uitstrekt en is daarmee uniek in Californië. Met een knipoog naar de bekende film ‘Sideways’ die in deze wijnstreek is opgenomen, nemen wij U mee naar een uniek koel klimaat waar wereldklasse wijnen worden geproduceerd.

De enigszins koele wijnmaker Gavin Chanin presenteert een aantal voorbeelden van wijnen uit Santa Barbara – Chardonnay, Pinot Noir en Syrah – van wijngaarden in Santa Maria Valley, Santa Ynez Valley, Santa Rita Hills en Los Olivos. Wijnen die een plek verdienen op een mooie wijnkaart, ook in Nederland. Gavin is één van de jonge, gedreven wijnmakers uit California. Hij is geroemd door Forbes “30 under 30” in food&wine en als “Winemaker to Watch” door de San Francisco Chronicle. Gavin heeft ervaring opgedaan met oogsten in Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, Frankrijk en Italië, en was assistent wijnmaker bij Au Bon Climat en Qupé voordat hij in 2007 zijn eigen Chanin Wine Co. startte. Gavin maakt terroir gedreven wijnen van de oudste wijngaarden in Santa Barbara. Zijn wijnen staan in bij diverse Michelin restaurants rond de wereld op de kaart.

Na het seminar presenteert een aantal importeurs een kleine selectie van hun assortiment horecawijnen uit Californië.

Dit seminar is uitsluitend voor sommeliers/restaurateurs, gerenommeerde wijnspeciaalzaken en pers. Er zijn slechts 60 plaatsen beschikbaar met verplichte registratie. Voor alle deelnemers hebben wij een gratis DVD van Sideways klaarliggen.

Bezoek aan dit seminar wordt geaccrediteerd door de Wijnacademie met 1PE-punt voor registervinologen.

Programma:

Maandag 3 februari 2020

11:00   welkom gasten
11:30   aanvang seminar
13:00   doorlopende proeverij met lunchbuffet
15:00   einde proeverij

The Lobby,  Fizeaustraat 2, 1097 SC Amsterdam

Sommeliers krijgen eind november een uitnodiging. Wilt u ook een uitnodiging ontvangen? schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Reserveer uw professional ticket
Wijnmaker en kunstenaar Gavin Chanin

Gavin Chanin

Gavin Chanin is een van de jonge, hippe wijnmakers uit California met passie voor een heel pure vorm van wijnmaken met minimaal gebruik van eiken en alleen de beste, aangekochte druiven. Hij is geroemd door Forbes “30 under 30” in “Food and Wine” en als “Winemaker to Watch” door de San Francisco Chronicle. Na ervaring bij het oogsten in Santa Barbara, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, Frankrijk en Italië,  startte hij in 2007 zijn eigen Chanin Wine Co. De labels op zijn flessen zijn kunstwerken van eigen hand. Chanin Wine Co. maakt terroir-wijnen van druiven uit de oudste wijngaarden in Santa Barbara. De kracht van Santa Barbara ligt volgens Chanin zowel in de kwantiteit als in de kwaliteit van micro-variëteiten. Zijn missie is de variëteit aan smaken uitbreiden zodat Santa Barbara over 100 jaar bekend is om haar 100 verschillende variëteiten. De wijnen van Chanin staan wereldwijd op de kaart bij verschillende Michelinrestaurants.