PERSWIJN Santa Barbara California Wine seminar - Perswijn

PERSWIJN Santa Barbara California Wine seminar

Wij nodigen u van harte uit op ons Santa Barbara seminar met aansluitend een “walkaround” proeverij en lunch op maandag 3 februari 2020 in The Lobby, Fizeaustraat te Amsterdam.

De wijnregio van Santa Barbara is letterlijk een ‘zijwaarts’ gelegen gebied dat zich van west naar oost uitstrekt en is daarmee uniek in Californië. Met een knipoog naar de bekende film ‘Sideways’ die in deze wijnstreek is opgenomen, nemen wij u mee naar een uniek, koel klimaat waar wereldklasse wijnen worden geproduceerd.

De enigszins koele wijnmaker Gavin Chanin presenteert een aantal voorbeelden van wijnen uit Santa Barbara – Chardonnay, Pinot Noir en Syrah – van wijngaarden in Santa Maria Valley, Santa Ynez Valley, Santa Rita Hills en Los Olivos. Wijnen die een plek verdienen op een mooie wijnkaart, ook in Nederland.

Dit seminar is uitsluitend voor sommeliers/restaurateurs, gerenommeerde wijnspeciaalzaken en pers. Er zijn slechts 60 plaatsen beschikbaar met verplichte registratie. Voor alle deelnemers hebben wij een gratis DVD van de film ‘Sideways’ klaarliggen.

Na het seminar presenteert een aantal importeurs een kleine selectie van hun assortiment horecawijnen uit Californië.

Bezoek aan dit seminar wordt geaccrediteerd door de Wijnacademie met 1PE-punt voor registervinologen.

Programma:

Maandag 3 februari 2020

11:00 uur   welkom gasten
11:30 uur   aanvang seminar
13:00 uur  doorlopende proeverij met lunchbuffet
15:00 uur  einde proeverij

The Lobby,  Fizeaustraat 2, 1097 SC Amsterdam

Sommeliers krijgen eind november een uitnodiging. Wilt u ook een uitnodiging ontvangen? schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Reserveer uw professional ticket
Wijnmaker en kunstenaar Gavin Chanin

Gavin Chanin

Gavin Chanin is een van de jonge, gedreven wijnmakers uit California. Hij is geroemd door Forbes “30 under 30” in “Food and Wine” en als “Winemaker to Watch” door de San Francisco Chronicle. Hij heeft ervaring opgedaan met oogsten in Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, Frankrijk en Italië, en was assistent-wijnmaker bij Au Bon Climat en Qupé voordat hij in 2007 zijn eigen Chanin Wine Co. startte. Chanin maakt terroir gedreven wijnen van de oudste wijngaarden in Santa Barbara. Zijn wijnen staan bij diverse Michelin restaurants rond de wereld op de kaart.