California Wines proeverij - This is us - Perswijn

California Wines proeverij – This is us

Maandag 20 september zijn wijnprofessionals van harte welkom op deze zestiende editie van de tweejaarlijkse California Wines overzichtsproeverijen in samenwerking met Perswijn. U ontmoet er de wijnmakers en proeft een grote verscheidenheid bijzondere wijnen van AVA’s als Napa Valley, Sonoma County, Santa Barbara, Lodi, Paso Robles en Monterey om er maar een paar te noemen.

Bezoek aan dit evenement wordt geaccrediteerd door de Wijnacademie met 1PE-punt voor registervinologen.

Proeverij

Naast de presentatie van een groot aantal wijnhuizen, zijn er ook wijnen zonder importeur. U vindt hier wijnen in verschillende prijscategorieën die een plaats in uw assortiment verdienen.  Bekijk hier de lijst met deelnemende wijnhuizen.

Seminars

Wij organiseren ook het seminar “Understanding the styles of Napa Valley Cabernet Sauvignon” met bijzondere topwijnen. Master of Wine Konstantin Baum zal de diverse stijlen van Napa Cab uitleggen aan de hand van de volgende line-up:

  • Stag’s Leap Wine Cellars FAY: Hun 1973 S.L.V. Cab won de befaamde “Judgement of Paris” in 1976.
  • Louis M Martini: Meer dan 100 jaar geschiedenis. Waarschijnlijk de beste prijs-kwaliteitverhouding uit Napa.
  • Robert Mondavi Winery Oakville: Tja, geen introductie nodig denken we.
  • Matthiasson: Mom&pop wijnhuis van Steve en Jill Matthiasson, bekend als “extreme environmentalists” en bewijs dat top Cabernet ook gewoon 12.9% kan zijn
  • Corison: California’s Grand dame Cathy Corison scoort 94 punten bij Decanter, need we say more?
  • Mayacamas: Oudere jaargang 2014. 96+ punten van Antonio Galloni (voorheen Robert Parkers The Wine Advocate)

Professionals programma:

Maandag 20 september 2021

13:00 – 14:00 uur: Seminar Napa Valley Vintners I
14:00 – 16:00 uur: Grand tasting I
15:00 – 16:00 uur: Seminar Napa Valley Vintners II
16:00 – 18:00 uur: Grand tasting II

Hilton Hotel, Apollolaan 138, 1077 BG Amsterdam
Reserveer uw professionalticket

De proeverij en het seminar zijn gratis. Voor het seminar betaalt u een borg die u terugkrijgt na aanwezigheid of na schriftelijke afmelding (communicatie@perswijn.nl) voorafgaand aan uw tijdslot.

Op het evenement zijn onze algemene voorwaarden en privacy policy van toepassing. U heeft alleen toegang tot de proeverij met een coronatoegangsbewijs (CoronaCheck-app)Bestel daarom uitsluitend een ticket voor uzelf en niet voor een ander. 

Het professionele deel van onze proeverijen is uitsluitend toegankelijk voor wijnprofessionals om te zorgen dat zij ongestoord en in rust kunnen werken. Onder wijnprofessional verstaan wij iemand die fulltime in de wijnbranche werkzaam is, bijvoorbeeld in de wijnhandel of horeca. Mocht u toch vinden dat u werkzaam bent als professional, dan ontvangen wij graag uw KvK inschrijving op uw naam of een andere wettige verklaring zodat we u toegang tot het professionele deel van de proeverij kunnen geven. Mensen die niet fulltime werkzaam zijn in de wijnbranche en toch aanwezig zijn op het professionele gedeelte, krijgen achteraf een factuur van €75 administratiekosten.