Het gebied Oltrepò Pavese in het Italiaanse Lombardije heeft de status van DOCG gekregen voor mousserende wijn. Deze moet gemaakt worden volgens de traditionele methode – dat wil zeggen met tweede vergisting voor de belletjesvorming op fles – en afkomstig zijn van het druivenras pinot noir (pinot nero).
Het gebied Oltrepò Pavese in het Italiaanse Lombardije heeft de status van DOCG gekregen voor mousserende wijn. Deze moet gemaakt worden volgens de traditionele methode – dat wil zeggen met tweede vergisting voor de belletjesvorming op fles – en afkomstig zijn van het druivenras pinot noir (pinot nero). De nieuwe status wordt al van kracht met ingang van de oogst 2007. Stille wijnen uit Oltrepò Pavese blijven gewoon DOC. Het gebied bevindt zich ‘aan de overkant’ van de rivier de Po bij Pavia. Eerder al kreeg binnen Lombardije Franciacorta een DOCG voor mousserende wijn.
DOCG voor mousserende Oltrepò Pavese
Misschien ook iets voor u
Nizza DOCG, Barbera op zijn best
Piemonte is een heerlijk gebied, om allerlei redenen. Voor ons uiteraard ook en vooral om de wijnen. Het scala aan...
Voorwoord PERSWIJN #7 2024
Ronald de Groot en Lars Daniëls vertellen in hun voorwoord video wat u kunt verwachten in perswijn #7 Bij Perswijn...
Perswijn 7 met supplement Spaanse wijnen komt uit op 21 oktober
Het supplement Spaanse wijnen staat vol met de talenten uit dit belangrijke wijnland; zowel klassiekers als moderne wijnen. U leest...
Perswijn proeverijen najaar 2024
Wij heten u graag van harte welkom op onze najaarsproeverijen. U kunt uw entréekaart reserveren via onze website. Maandag...
Txomins kelder, ofwel zestig jaar Rekondo
Sinds mijn partner en ik iedere zomer naar ons vakantiehuis in Portugal rijden is restaurant Rekondo in San Sebastian een...
Wijnbreinbrekers – Méthode ancestrale
De méthode ancestrale, ook méthode rurale, gaillacoise of artisanale genoemd, is een oude manier om op natuurlijke wijze mousserende wijnen...