Domenico Clerico was een van de vernieuwers van Barolo, die wijnen maakte in een zachtere, meer toegankelijke stijl, met gebruikmaking van rijping op barriques. Sommigen vonden hem te ver gaan en vonden zijn wijnen niet klassiek genoeg, maar dat hij zijn tijd vooruit was, dat is zeker zo. Hij was een perfectionist, en zette ook een prachtige, moderne winery neer, waar hij alles perfect voor elkaar had. Domenico Clerico werd 67 jaar.
Misschien ook iets voor u
Duurzaam dromen, rondje Californië deel 1
Met The Mamas and The Papas in ons hoofd vertrokken we vanuit het geweldige San Francisco. Op weg naar de...
Overpeinzingen: Het water wordt duur betaald
Met de klimaatopwarming nemen wereldwijd ook de watertekorten toe. Dat laat, logisch genoeg, ook de wijnbouw niet onberoerd. Het verhaal...
Aan tafel: zalm en ribeye
In de rubriek Aan Tafel van Perswijn 6-2025 kiest sommelier Martijn Roos, van Wijnrestaurant Pinot in Breda, de wijnen bij twee bijzondere BBQ-gerechten;...
Help! Mijn wijn is bio!
PostNL heeft het heel moeilijk. Op zich niet zo gek. We versturen met zijn allen vrijwel geen kaarten en brieven...
Voorwoord video PERSWIJN #6 2025
https://youtu.be/p3W89ljlwcU In Perswijn #6 maakt u kennis met 11 wijnboeren uit Südsteiermark en met de nieuwe generatie wijnmakers in Champagne....
PERSWIJN #6 komt uit op 8 september 2025
In Perswijn #6 maakt u kennis met 11 wijnboeren uit Südsteiermark en met de nieuwe generatie wijnmakers in Champagne. U...