Recept Fazant - Perswijn
Fazant
Eten & Drinken

Recept Fazant

Hoofdgerecht

voor 4 personen

  • 4 filets en 4 boutjes van fazanthennen
  • zonnebloemolie
  • boter
  • 200 g knolselderij, in kleine blokjes
  • 200 g winterpeen, in kleine blokjes
  • het wit van 1 prei, in kleine blokjes
  • 250 ml kalfsjus, warm
  • 4 bladeren palmkool (cavolo nero), dikke nerf verwijderd
  • 200 g Puylinzen

  1. Verwarm de oven voor op 140 °C. Bestrooi de boutjes met peper en zout en wrijf ze in met wat zonnebloemolie. Gaar ze 2 uur in de oven. Pluk daarna het vlees van het bot en verwijder de harde pezen. Zet even part. Laat de oven aan voor de palmkool (zie onder).
  2. Smelt een klontje boter in een koekenpan en smoor hierin de groenten beetgaar.
  3. Kook de linzen in 15 minuten beetgaar.Laat uitlekken en meng de nog warme linzen met de groenten. Breng op smaak met peper, zout en 1 lepel kalfsjus.
  4. Bestrijk de palmkoolbladeren met zonnebloemolie en bak ze in de oven tot ze krokant zijn.
  5. Bak de fazantfilet in een klein beetje boter aan beide kanten bruin (ongeveer 4 minuten per kant). Begin op de huidzijde. Voeg op het eind nog een klontje boter toe.
  6. Verwarm het vlees van de bout met 1 lepel kalfsjus en serveer met de linzensalade en fazantfilet. Garneer met de palmkool en nog wat jus.

Beste wijn-spijscombinatie: Domaine St Pierre, Cuvée Réserve 2010, € 11,45, WijnDijck. Wilt u weten hoe de andere wijn-spijscombinaties met het gerecht waren of de rest van het artikel ‘Aan tafel’ lezen? Koop dan PERSWIJN #2 – 2018. Hier te verkrijgen of te bestellen in onze webshop!

Gerard Reijmer

Reageer op dit item

nl Nederlands