Eben Sadie vertelt over zijn topwijn Columella en het concept terroir
Eben Sadie, naar alle waarschijnlijkheid Zuid-Afrika’s beroemdste wijnmaker, legt uit over zijn rode topwijn Columella en de stijlveranderingen die de wijn sinds de eerste vintage (2000) heeft ondergaan. Van ‘trying too hard’ in de eerste jaren tot accepteren van wat Swartland van nature geeft, dat ‘terroir is enough’. Een fascinerend verhaal van een van ’s werelds boeiendste en beste wijnmakers, met uiteraard een paar lekkere opmerkingen tussendoor. Voor de juiste context: Columella, vernoemd naar de belangrijkste schrijver over landbouw van de Romeinse Tijd, Lucius Junius Moderatus Columella, is gebaseerd op syrah uit Swartland, met mourvèdre als secondant, maar sinds een aantal jaar gebruikt hij ook wat tinta barocca, cinsault en carignan. De wijnen van Eben Sadie worden geïmporteerd door Wijnkooperij De Lange.
Lars Daniëls MV (PERSWIJN) maakte deze video. PERSWIJN is het belangrijkste onafhankelijke wijntijdschrift van Nederland en België.