Vandaag is de deadline voor het aanmelden van wijnen! - Perswijn
Nieuws

Vandaag is de deadline voor het aanmelden van wijnen!

De deadline voor het aanmelden voor het wijnconcours is donderdag 12 september. In deze competitie staan de beste wijnen uit 2024 centraal, met extra aandacht voor het bijzondere thema wijnen van oude stokken. De winnende wijnen en de eervolle vermeldingen worden uitgebreid besproken in het PERSWIJN supplement 100 beste van 2024. Dit supplement wordt uitgebracht bij PERSWIJN #8 (editie ‘december 2024/januari 2025’, vanaf 30 november 2024 verkrijgbaar). Binnen de volgende categorieën worden de wijnen beoordeeld.

Wijnen insturen voor het PERSWIJN Wijnconcours

Categorieën

  1. Mousserende wijnen
    • Mousserende wijnen tot 30,- euro
    • Mousserende wijnen boven 30,- euro
  2. Witte wijnen
    • Witte wijnen tot 10,- euro
    • Witte wijnen 10,- tot 15,- euro
    • Witte wijnen 15,- tot 20,- euro
    • Witte wijnen 20,- tot 30,- euro
    • Witte wijnen boven 30,- euro
  3. Rode wijnen
    • Rode wijnen tot 10,- euro
    • Rode wijnen 10,- tot 15,- euro
    • Rode wijnen 15,- tot 20,- euro
    • Rode wijnen 20,- tot 30,- euro
    • Rode wijnen boven 30,- euro
  4. Zoete en versterkte wijnen
  5. Bijzonder thema: Wijnen van oude stokken

Bijzonder thema – Wijnen van oude stokken

We weten allemaal dat oudere wijngaarden vaak de beste wijnen geven, van lagere opbrengsten maar met superieure concentratie en balans. Bovendien zijn ze mooie voorbeelden van duurzaamheid. Helaas zijn niet overal in de wijnwereld oude wijngaarden goed gedefinieerd, dus de voorwaarden voor insturen zijn best lastig goed te formuleren. Hier is ons idee en wij vragen u deze richtlijnen zo goed mogelijk te respecteren:

– hoofdvoorwaarde: de wijnen moeten van wijngaarden komen van 35 jaar of ouder
– aanduidingen als Old Vines, Vieilles Vignes, Alte Reben, Vecchie Vigne, Viejas Viñas en Vinhas Velhas geven dat vaak aan, maar niet altijd zijn de producenten zo streng op zichzelf;-) een stukje controle van u als importeur wordt gewaardeerd
– er bestaan ook organisaties met classificaties, zoals het Zuid-Afrikaanse Old Vine Project, de Californische Historic Vineyard Association, het Chileense VIGNO en het Australische Old Vine Charter van Barossa; dat zijn ook handige indicatoren

NB: Perswijn behoudt zich het recht voor wijnen die niet van oude stokken zijn gemaakt niet mee te nemen in de selectie; ze zullen wel worden geproefd en beoordeeld in een andere categorie dan het bijzondere thema.

Data van belang

12 september 2024: deadline aanmelding flessen
week van 25 november 2024: Bekendmaking van de winnaars via persbericht, website, social media en nieuwsbrieven.
30 november 2024: Verschijningsdatum van het PERSWIJN supplement 100 beste van 2024 (bij PERSWIJN #8–2024).

We nodigen u als importeur of wijnproducent van harte uit met uw wijnen aan dit concours mee te doen!

Bekendmaking, publicatie en promotie

Zoals hierboven vermeld, worden de winnende wijnen en de eervolle vermeldingen opgenomen in het PERSWIJN supplement 100 beste van 2024 met een foto van de fles, een uitgebreide proefnotitie en aanvullende verkoopgegevens. De winnende wijnen krijgen een extra pagina in het supplement, met achtergrondinformatie over het wijnhuis en de wijn. Het PERSWIJN supplement 100 beste van 2024 wordt in pocketformaat uitgebracht en alle abonnees van PERSWIJN krijgen het supplement gratis bij PERSWIJN #8 (december 2024) thuisgestuurd. Ook wordt het supplement in de losse verkoop meegeseald met het reguliere nummer en zal het via onze webshop te verkrijgen zijn. Als deelnemer kunt u uiteraard extra exemplaren aanschaffen. Naast aandacht in het blad wordt via de website, de nieuwsbrieven en social media actief promotie gemaakt voor het concours en de ontknoping ervan.

Bovendien krijgen de winnende wijnen elk een eigen video waarin de wijn uitgebreid besproken wordt. Deze video kunt u op uw eigen social media delen en onder de aandacht van uw klanten brengen.

Aanmelding en kosten

Wilt u meedoen? U kunt zich vanaf nu aanmelden voor het PERSWIJN WIJNCONCOURS 100 beste van 2024 via www.perswijn.nl/account/. Uitsluitend aanmeldingen via dit systeem worden in behandeling genomen.

Let op: de inschrijftermijn sluit op 12 september 2024

Wijnen insturen voor het PERSWIJN Wijnconcours

De deelnemende wijnen moeten een minimale consumentenprijs hebben van €3,95 en ruim op voorraad zijn met oog op verkrijgbaarheid voor de consument. Van elke deelnemende wijn moet 1 proeffles worden opgestuurd. Als de wijn geselecteerd wordt als finalewijn zal een tweede fles opgevraagd worden. Alle finalewijnen krijgen een vermelding in het PERSWIJN supplement 100 beste van 2024.

Kosten

– Met 1 t/m 10 wijnen: €29,50* per wijn
– Met 11 t/m 30 wijnen: €27,-* per wijn
– Met meer dan 30 wijnen: € 22,-* per wijn

*Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw.

In verband met de uitvoerbaarheid van dit project benadrukken we dat het belangrijk is dat de deelnemers zich houden aan de spelregels betreffende informatie over verkrijgbaarheid, consumentenprijzen, termijnen voor zending van proefflessen, informatie, betaling, enz. Als niet aan deze spelregels wordt voldaan, kan de deelname worden ingetrokken zonder teruggave van het deelnamebedrag of de proefflessen.

Adverteren

Het is tevens mogelijk te adverteren in PERSWIJN en/of het PERSWIJN supplement 100 beste van 2024. Voor deelnemers aan het concours kunnen wij een kortingsprijs hanteren. Neem voor meer informatie hierover contact op met Huub Snijders via huub@perswijn.nl

Wij hopen dat u deelneemt met één of meerdere wijnen. Wij zien uw aanmelding graag tegemoet.

Reageer op dit item

nl Nederlands