Wine Paris & Vinexpo Paris 2023: Een groeiend succesverhaal - Perswijn
Nieuws

Wine Paris & Vinexpo Paris 2023: Een groeiend succesverhaal

Van maandag 13 tot en met woensdag 15 februari vond in Parijs voor de vierde keer Wine Paris & Vinexpo Paris plaats. Deze editie was een echte graadmeter voor de beurs, na de beginjaren met andere data en de COVID-tijd. En de organisatoren zijn heel tevreden, logischerwijs en terecht. Want met bijna 3400 exposanten uit 42 landen en ruim 36.000 bezoekers uit 149 landen deed Wine Paris 2023 het gewoon heel goed. Het bezoekersaantal lag uiteindelijk 41% hoger dan verleden jaar, toen op de eerste twee dagen nog bepaalde coronamaatregelen van kracht waren. Het persbericht van de organisatie roemt de 85% stijging in het aantal buitenlandse bezoekers, maar dat ligt natuurlijk ook –en wellicht in beduidende mate– aan het aangename feit dat er dit jaar helemaal geen reisbeperkingen meer waren.

Foto: Philippe Labeguerie

Evenwel konden we zelf ook constateren dat deze beurs aantrekkelijk is voor inkopers en andere professionals, en dus aan belang wint. Het programma is goed en gevarieerd, met naast hallen vol met stands van wijnproducenten ook vele seminars en zones waar men ongestoord individueel kan proeven. Bovendien werd dit jaar ook slim geprofiteerd van de ASI-wedstrijd om de titel Beste Sommelier van de Wereld, een evenement dat in de week voor de beurs in Parijs plaatsvond en zelf ook in omvang en qua allure groeit.

Van de vele Nederlandse wijnimporteurs die de beurs bezochten, hoorden we veel positieve geluiden. Over het aanbod aan met name Franse producenten, maar ook over de bereikbaarheid en de relatief meevallende hotelkosten bijvoorbeeld. Maar eerlijk gezegd ook over de locatie op zich, de heerlijke wereldstad Parijs. Die biedt natuurlijk eindeloze gelegenheden om het nuttige met het aangename te combineren. En (bijna) alle mensen in de wijnwereld houden daar van! Voor 2024 zijn de verwachtingen nu al en wederom hoog.

Lars Daniëls, Magister Vini

Reageer op dit item

nl Nederlands