De wijnbeurs Millésime BIO viert zijn 30ste verjaardag - Perswijn
Advertorial

De wijnbeurs Millésime BIO viert zijn 30ste verjaardag

De beurs Millésime BIO – die beschouwd wordt als DE leidinggevende markt voor professionals in de biologische wijn-, cider-, brouwerij- en sterke drankensector – vindt digitaal plaats op 23 en 24 januari 2023 en fysiek op 30 en 31 januari en 1 februari 2023 in het Parc des Expositions van Montpellier. Deze editie is de gelegenheid om de dertigste verjaardag van de beurs te vieren met een aantal nieuwe elementen.

MILLÉSIME BIO: HET 1E PROFESSIONELE RENDEZ-VOUS VAN HET JAAR

Millésime BIO, de eerste professionele beurs voor wijn, cider, bier en sterke drank van het jaar, vindt in 2023 in twee delen plaats.

  • De digitale sessie, op 23 en 24 januari: deze versie wordt voortgezet en brengt 500 standhouders en bezoekers uit de hele wereld samen die voor de fysieke beurs uit kunnen wisselen en de eerste contacten kunnen leggen. Bij deze gelegenheid ontdekken de bezoekers in avant-première de Palmarès du Concours Challenge Millésime BIO 2023.
  • De fysieke beurs, op 30 en 31 januari en 1 februari in het Parc des Expositions in Montpellier: 1500 standhouders uit 20 landen zijn aanwezig in het hart van de biologische wijngaard van Frankrijk. De aanwezigheid van zowel Franse als internationale deelnemers is een bevestiging dat Millésime BIO de wereldwijd leidinggevende handelsplaats en agora is voor de biologische wijnen en alcoholische dranken van vandaag en morgen. Parallel kunnen bezoekers drie dagen lang vrije en begeleide proeverijen, thematische conferenties en verschillende masterclasses bijwonen.

2023: 30 JAAR MILLÉSIME BIO

2023 is het jaar dat Millésime BIO beurs 30 jaar bestaat. Deze verjaardagseditie omvat verschillende nieuwe elementen.
Op het programma: een speciale zone voor Jonge Wijnboeren waarin de nieuwe golf voor de komende 30 jaar wordt gepresenteerd; een selectie standhouders in biodynamiek, agro-ecologie, wijnen zonder sulfiet; de resultaten van de Europese studie CSA/Millésime BIO over de relatie van de consumenten met labels die de afgelopen 30 jaar het daglicht hebben gezien.

De Bulk doet ook zijn intrede op de beurs voor deze 30e editie: de digitale sessie en de fysieke beurs omvatten voor het eerst deze categorie waarmee de kopers in één klik de betreffende standhouders kunnen identificeren. Ander nieuwtje voor deze verjaardagseditie is dat Millésime BIO het Parc des Expositions uit gaat om een publieksanimatie te creëren die biowijn in het zonnetje zet in de stad Montpellier.

MILLÉSIME BIO GECREËERD DOOR WIJNBOEREN VOOR WIJNBOEREN

Millésime BIO wordt georganiseerd door SudVinBio, de interprofessionele vereniging van biologische wijnboeren in Occitanië. Deze vereniging wordt gevormd door producenten en handelaren in biologische wijnen in de regio Occitanië, de eerste biologische wijnstreek van Frankrijk. SudVinBio vertegenwoordigt bijna 70% van de regionale AB gecertificeerde wijnen in 2022 en is een
belangrijke speler in de sector. De vereniging voert promotionele communicatie-acties, verdedigt de belangen van haar leden, doet onderzoek, voert experimenten uit en adviseert leden.

Reserveer nu uw ticket voor Millésime BIO

Foto’s: Romain Lerche-StudyMedia/Millésime BIO

Reageer op dit item

nl Nederlands