PERSWIJN WIJNCONCOURS - 100 BESTE VAN 2019 - Perswijn
Persberichten

PERSWIJN WIJNCONCOURS – 100 BESTE VAN 2019

Dit najaar organiseren we het PERSWIJN WIJNCONCOURS – 100 BESTE VAN 2019. Zoals u van ons gewend bent, worden alle wijnen in twee rondes blind geproefd en beoordeeld door een onafhankelijke, deskundige jury. Wij nodigen u van harte uit hieraan mee te doen. Hieronder vindt u de verschillende data en deadlines die hiermee gemoeid zijn, en natuurlijk: de thema’s.

De wijnen die u heeft ingestuurd voor het wijnconcours Italië 2019 en de wijnen voor de flesaanvraag, doen niet automatisch mee aan het 100 beste van 2019 wijnconcours. Als u die wijnen ook een kans wil geven, moet u die apart aanmelden en insturen.

 

PERSWIJN WIJNCONCOURS – 100 BESTE VAN 2019

In deze competitie staan de lekkerste wijnen uit 2019 centraal en daarnaast is het seizoensthema chenin blanc (minimaal 50%). Binnen dit seizoensthema mag u alle soorten wijn insturen, dus droog, zoet of mousserend. De winnende wijnen zullen, evenals de eervolle vermeldingen, uitgebreid besproken worden in de PERSWIJN KOOPGIDS – 100 BESTE VAN 2019. De gids zal uitgebracht worden bij PERSWIJN # 7 (editie ‘oktober/november 2019’, vanaf 19 oktober 2019 verkrijgbaar). Binnen de volgende categorieën zullen de wijnen beoordeeld worden:

Categorieën

  1. Rood
  2. Mousserend
  3. Wit
  4. Versterkt/Zoet
  5. Jaarthema: chenin blanc (minimaal 50%); dit mag in alle soorten, dus droog, zoet of mousserend.

Op basis van het aantal ingezonden wijnen besluiten wij tot prijsopdeling binnen deze categorieën, bijvoorbeeld ‘Rood t/m  € 10,00’, ‘Rood tussen € 10,- t/m € 15,-‘, ‘Rood € 15,- t/m € 20,-‘, ‘Rood € 20,- t/m € 30,-‘, en ‘Rood boven € 30,-‘

Data van belang

14 juni 2019           Sluitingsdatum inschrijftermijn

21 juni 2019           Sluitingsdatum ontvangst proefflessen

19 oktober 2019    Bekendmaking van de winnaars via persbericht, website, social media en nieuwsbrieven, en tevens verschijningsdatum van de PERSWIJN KOOPGIDS 100 BESTE VAN 2019 (bij PERSWIJN # 7 – 2019)

Download het inschrijfformulier

We nodigen u als importeur of wijnproducent van harte uit met uw wijnen aan deze concoursen mee te doen!

 

Bekendmaking, publicatie en promotie

Zoals hierboven vermeld, zullen zowel de winnende wijnen als de eervolle vermeldingen in de PERSWIJN KOOPGIDS – 100 BESTE VAN 2019 worden opgenomen met een foto van de fles, een uitgebreide proefnotitie en aanvullende verkoopgegevens. De winnende wijnen hebben nog een extra pagina in de gids, met achtergrondinformatie over het wijnhuis en de wijn. De PERSWIJN KOOPGIDS – 100 BESTE VAN 2019 wordt in pocketformaat uitgebracht en alle abonnees van PERSWIJN krijgen de gids gratis bij PERSWIJN # 7 (oktober/november 2019) thuis gestuurd. Ook zal de gids in de losse verkoop meegeseald worden met het reguliere nummer en zal het via onze webshop te verkrijgen zijn. Als deelnemer kunt u uiteraard extra exemplaren aanschaffen. Naast aandacht in het blad zal er via de website, de nieuwsbrieven en social media actief promotie gemaakt worden voor de concoursen en de ontknoping ervan. Bovendien krijgen de winnende wijnen elk een eigen video waarin de wijn uitgebreid besproken wordt. Deze video kunt u op uw eigen social media delen en onder de aandacht van uw klanten brengen.

 

Inschrijving en kosten

Wilt u meedoen? U kunt zich vanaf nu inschrijven voor het PERSWIJN WIJNCONCOURS – 100 BESTE VAN 2019. Vul hiervoor bijgaand deelnameformulier zo volledig mogelijk in. Van alle wijnen ontvangen we graag gegevens als producent, verkooppunt(en), prijs voor de consument, enz. (dit staat allemaal op het inschrijformulier). Na invullen kunt u het formulier sturen aan: communicatie@perswijn.nl

Let op: de inschrijftermijn sluit op 14 juni 2019!

De deelnemende wijnen moeten een minimale consumentenprijs hebben van €2,95, en ruim op voorraad zijn met oog op verkrijgbaarheid voor de consument. Van elke deelnemende wijn moet 1 proeffles worden opgestuurd, uiterlijk vóór 14 juni 2019.  Als de wijn geselecteerd wordt als finalewijn zal een tweede fles opgevraagd worden. Alle finalewijnen krijgen een vermelding in de PERSWIJN KOOPGIDS- 100 BESTE VAN 2019.

 

De kosten die aan deelname verbonden zijn, zijn als volgt:

– Met 1 t/m 10 wijnen: €27,50* per wijn

– Met 11 t/m 30 wijnen: €25,-* per wijn
– Met meer dan 30 wijnen: € 20,-* per wijn

*Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw. Na inschrijving ontvangt u een factuur.

In verband met de uitvoerbaarheid van dit project benadrukken we dat het belangrijk is dat de deelnemers

zich houden aan de spelregels betreffende informatie over verkrijgbaarheid, consumentenprijzen, termijnen voor zending van proefflessen, informatie, betaling, enz. Als niet aan deze spelregels wordt voldaan, kan de deelname worden ingetrokken, zonder teruggave van het deelnamebedrag of proefflessen.

Adverteren

Het is tevens mogelijk te adverteren in PERSWIJN en/of de PERSWIJN KOOPGIDS – 100 BESTE VAN 2019. Voor deelnemers aan het concours kunnen wij een kortingsprijs hanteren. Neem voor meer informatie hierover contact op met Petri Houweling via petri@perswijn.nl  

Wij hopen dat u deelneemt met één of meerdere wijnen. Wij zien uw inschrijving graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

 

Ronald de Groot
Uitgeverij de Wijnpers

Reageer op dit item