Persbericht: Impact van de branden op de wijnhuizen en wijngaarden in California - Perswijn
Persberichten

Persbericht: Impact van de branden op de wijnhuizen en wijngaarden in California

In de afgelopen week heeft u ongetwijfeld vernomen hoe de branden in Noord Californië veel schade hebben aangericht en zelfs levens hebben gekost. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun families. Gelukkig boekt men vooruitgang en zijn veel van de branden nu gedoofd of in ieder geval onder controle. Bijgaand een update over de impact van de branden op de wijnhuizen en wijngaarden.
Van de 1200 wijnhuizen in Mendocino, Napa en Sonoma zijn er minder dan tien geheel of gedeeltelijk verwoest. Die regio’s zijn samen goed voor 12 procent van de totale wijnproductie in Californië. Door het warme weer van eind augustus en begin september was gelukkig al meer dan 90% van de oogst in Napa Valley en Sonoma County en 75% in Mendocino binnen. Omdat er nu voornamelijk nog alleen Cabernet Sauvignon wordt geoogst, een robuuste soort met dikke schil, wordt door de wijnmakers de kans op “smoke taint” zeer klein geacht. Wij verwachten dan ook dat 2017 een uitstekend wijnjaar zal zijn.

Meer gedetailleerde informatie in het bijgaande persbericht.

Persbericht: Wine Institute of California – European Office

Reageer op dit item