Persbericht: PERSWIJN WIJNCONCOURS 2017 van start! - Perswijn
Persberichten

Persbericht: PERSWIJN WIJNCONCOURS 2017 van start!

Naast het Zuid-Afrika Wijnconcours en het Spanje Wijnconcours die wij dit jaar in samenwerking met respectievelijk WOSA en ICEX hebben georganiseerd, hebben wij voor dit najaar onze eigen Wijnconcoursen samengevoegd tot één algemeen PERSWIJN Wijnconcours 2017.De thema’s voor dit concours zijn als volgt: ‘Wit’, ‘Rood’, ‘Mousserend’, ‘Zoet en Versterkt’ en ‘Syrah/ Shiraz’. Hieronder vindt u informatie over dit concours en de verschillende deadlines die hiermee gemoeid zijn.

PERSWIJN WIJNCONCOURS 2017

In deze competitie kunnen wijnen ingestuurd worden in bovengenoemde thema’s. Op basis van de ingestuurde wijnen per thema worden verschillende prijscategorieën binnen de thema’s gemaakt.  De winnende wijnen van deze competitie zullen, evenals de eervolle vermeldingen, uitgebreid besproken worden in de PERSWIJN Koopgids 2017. De gids zal uitgebracht worden bij PERSWIJN nummer 7 (editie ‘November 2017’, vanaf 14 oktober 2017 verkrijgbaar). Binnen de volgende thema’s zullen de wijnen beoordeeld worden:

1. Wit

2. Rood

3. Mousserend

4. Zoet en versterkt

5. Seizoensthema Syrah/ Shiraz

De organisatie besluit op basis van het aantal ingezonden wijnen tot prijsopdeling binnen deze categorieën, bijvoorbeeld ‘Rood t/m  € 10’, ‘Rood tussen € 10 t/m € 15‘, ‘Rood € 15 t/m € 20‘, ‘Rood € 20 t/m € 30‘,  en ‘Rood boven € 30‘

Belangrijke data

15 juni 2017                Sluitingsdatum inschrijftermijn

24 juni – 8  juli 2017   Inzenden proefflessen

Augustus 2017            Opvragen finalewijnen en  bekendmaking finalewijnen via artikel op website Perswijn en social media

14 oktober 2017         Bekendmaking winnaars en eervolle vermeldingen in de PERSWIJN Koopgids 2017

We nodigen u als importeur van harte uit met uw wijnen aan het PERSWIJN Wijnconcours 2017 mee te doen!

Bekendmaking, publicatie en promotie

Zoals hierboven vermeld, zullen zowel de winnende wijnen als de eervolle vermeldingen in de PERSWIJN Koopgids worden opgenomen met een foto van de fles, een uitgebreide proefnotitie en aanvullende verkoopgegevens. De winnende wijnen hebben nog wat extra tekst in de gids, met achtergrondinformatie over het maken van de wijn en het wijnhuis. De PERSWIJN Koopgids zal in A5 – formaat uitgebracht worden, en alle abonnees van PERSWIJN krijgen de gids gratis bij PERSWIJN nummer 7 (november editie 2017) thuis gestuurd. Ook zal de gids in de losse verkoop meegeseald worden met het reguliere nummer en zal het via onze webshop los te verkrijgen zijn. Als deelnemer zult u uiteraard in de gelegenheid worden gesteld extra exemplaren aan te schaffen. Naast aandacht in het blad zal er via de website, de nieuwsbrieven en social media actief promotie gemaakt worden voor het concours en de ontknoping ervan. De bekendmaking geschiedt via een artikel op de website van PERSWIJN met de winnende wijnen en een persbericht naar externe media. Via social media en de nieuwsbrieven wordt extra aandacht besteed aan de winnnende wijnen van het PERSWIJN Wijnconcours 2017.

Inschrijving en kosten

Wilt u meedoen aan het PERSWIJN Wijnconcours 2017? U kunt zich vanaf nu inschrijven. Vul hiervoor bijgaand deelnameformulier zo volledig mogelijk in. Van alle wijnen ontvangen we graag gegevens als producent, verkooppunt(en), prijs voor de consument, enz. (dit staat allemaal op het inschrijformulier). Na invullen kunt u het formulier sturen aan: nienke@wijnpers.nl. Let op: de inschrijftermijn sluit op 15 juni 2017.

De deelnemende wijnen moeten een minimale consumentenprijs hebben van €2,95, en ruim op voorraad zijn met oog op verkrijgbaarheid voor de consument. Van elke deelnemende wijn moet 1 proeffles worden opgestuurd tussen 24 juni en 8 juli 2017.  Als de wijn geselecteerd wordt als finalewijn zal een tweede fles opgevraagd worden. Alle finalewijnen krijgen een vermelding in de PERSWIJN Koopgids 2017.

De kosten die aan deelname verbonden zijn:

Met 1 t/m 10 wijnen: €27,50 per wijn

Met 11 t/m 30 wijnen: €25,- per wijn

Met meer dan 30 wijnen: € 20,- per wijn

 

Na inschrijving zal een factuur gestuurd worden.

In verband met de uitvoerbaarheid van dit project benadrukken we dat het belangrijk is dat de deelnemers zich houden aan de spelregels betreffende informatie over verkrijgbaarheid, consumentenprijzen, termijnen voor zending van proefflessen, informatie, betaling, enz. Als niet aan deze spelregels wordt voldaan, kan de deelname worden ingetrokken, zonder teruggave van het deelnamebedrag of proefflessen.

Adverteren

Het is tevens mogelijk te adverteren in  PERSWIJN en/of de PERSWIJN Koopgids. Voor deelnemers aan het concours kunnen wij een kortingsprijs hanteren. Neem voor meer informatie hierover contact op met Petri Houweling via petri@wijnpers.nl.

Als u vragen heeft over het PERSWIJN Wijnconcours 2017 kunt u contact opnemen via het emailadres nienke@wijnpers.nl Wij hopen dat u deelneemt met één of meerdere wijnen  en wij zien uw inschrijving graag tegemoet

Download deelnameformulier PERSWIJN Wijnconcours 2017

Persbericht: Wijnpers Media en Evenementen (PERSWIJN)

Reageer op dit item