Recensie: Soep - Mariette Wijne - Perswijn
Eten & Drinken

Recensie: Soep – Mariette Wijne

Er zijn weinig gerechten die je zo divers kunt interpreteren (en dus maken) als soep. Wat voor de een soep is, is voor de ander een stoofgerecht en voor een derde een verfrissende kom koude gazpacho. Daarnaast heeft soep ontelbare kwaliteiten. Het laat zich makkelijk in grote(re) hoeveelheden maken, vaak is het goed te bewaren of in te vriezen en er zijn weinig mensen die je niet blij maakt met een kom soep.


Sterker nog. Een groot deel van de soeprecepten kun je makkelijk scharen onder de noemer ‘comfort food’. Daarnaast is er een soeprecept voor iedereen. Het kan ‘light’ en zomers, als vullende lunch maar ook als complete avondmaaltijd. Vegetarisch is geen enkel probleem en je kunt het zo exotisch maken als je zelf wil. Ook van opwarmen wordt soep vaak niet minder lekker, dat is bij veel andere gerechten wel anders.
Zoete aardappelsoep
Op de vraag hoe lang de drie winkels van ‘Soup en zo’ al bestaan in Amsterdam moet ik u het antwoord helaas schuldig blijven. Ze zijn echter al jaren een vaste waarde in de Hoofdstedelijke horeca met zijn immer groeiende aanbod van nieuwe zaken. Sinds een tijd is er ook een kookboek. Nu zijn er over soep al heel wat boeken verschenen maar ze variëren nogal in kwaliteit. Dit is een heel fijne uitgave op mooi papier en met aantrekkelijke foto’s en een prettig leesbare opmaak. Een gekkigheidje is dat de recepten niet in standaardhoeveelheden zijn gemaakt. Sommige recepten zijn voor drie mensen, andere voor vier of meer. Even opletten dus!

Al met al een fijne aanrader en daarmee ook een boek dat vaker uit de kast zal komen om wat inspiratie op te doen of er een recept uit te maken. Geen zin om zelf te koken? Ga dan eens naar een van de vestigingen. Onze tip: die op de Spiegelstraat 54 (Amsterdam). Daar werkt Danny, onze favoriete soepschepper.

Soep en Zo, € 16,99

Auteur: Mariette Wijne

Co-auteur: Jamie van der Meulen

ISBN10:     9021563312

ISBN13:     9789021563312

 

Sjoerd de Groot

Reageer op dit item