Persbericht: Nederland weer een nieuwe Magister Vini rijker - Perswijn
Persberichten

Persbericht: Nederland weer een nieuwe Magister Vini rijker

Gisteren ontving Job Joosse het diploma Magister Vini uit handen van de voorzitter van de examencommissie Magister Vini, Gerhard Horstink. Het diploma Magister Vini is het hoogst haalbare Nederlandse diploma op wijngebied. Voor de tweede keer dit jaar werd een diploma Magister Vini uitgereikt. Totaal telt Nederland nu elf Magistri Vini.

Job Joosse met Gerhard Horstink
De bijeenkomst werd geopend door de voorzitter van de Stichting Magister Vini, de heer Bram Moerman, en vond plaats bij Wijnkoperij Okhuysen in Haarlem. Tijdens de bijeenkomst verdedigde Job Joosse zijn scriptie ten overstaan van de examencommissie Magister Vini en andere deskundigen uit de wijnbranche. Zijn scriptie ‘Het belang van kwaliteit voor Cabernet Franc uit Anjou en Touraine’ was volgens de examencommissie van een goed niveau. De scriptie geeft, met name door de interviews in het veld, inzicht hoe er door producenten met cabernet franc wordt omgegaan en waarom zij voor een bepaalde aanpak kiezen.  De scriptie van Job Joosse is na te lezen op www.magistervini.nl.  Job Joosse is de jongst geslaagde Magister Vini tot nu toe.

Het theoretisch deel van het examen bestaat uit vier modules over de onderwerpen wijnbouw, wijnbereiding, markt & marktbewerking en actuele onderwerpen. Het proeftechnisch examen van Magister Vini bestaat uit drie modules. Aan de hand van blindproeverijen moeten verschillende typen wijn worden beoordeeld op het gebied van leeftijd, ontwikkeling, potentie, kwaliteit en commerciële reikwijdte.

Ter voorbereiding op de module-examens wordt een begeleidingstraject georganiseerd bij de Wijnacademie in Maarn.

Met het instellen van het Examen Magister Vini wordt tegemoet gekomen aan de wens van de wijnbranche om de wijnkennis in Nederland op een hoger niveau te brengen. Het Examen Magister Vini voldoet aan de eisen op niveau 5 zoals deze zijn vastgesteld door de Stichting Dranken Examens en Normering (SDEN). Voor de toelatingseisen en het aanmeldingsformulier voor het Examen Magister Vini kijk op www.magistervini.nl.

Persbericht: Stichting Magister Vini

Reageer op dit item