Maandag 3 oktober 2016 vond in het Miele Experience Center te Vianen de finale van Meester van Wijn & Spijs 2016 plaats. Deze wedstrijd werd georganiseerd door Groupe du Vin in samenwerking met importeur LFE en werd ondersteund door het Franse huis Domaine du Tariquet.
Groupe du Vin, een samenwerkingsverband van zelfstandige wijnhandelaren door heel Nederland, daagde eerder dit jaar alle leden van Les Jeunes Restaurateurs uit een spannend gerecht te bedenken dat perfect past bij Domaine du Tariquet Prèmieres Grives. Alle combinaties werden door René van Heusden (Perswijn) en een aantal wijn- en foodprofessionals beoordeeld. Het resultaat: 6 teams bestaande uit een chef en een sommelier streden vervolgens om de 3 finaleplaatsen. Tijdens de 30 minuten durende finale bereidden de overgebleven chefs voor een laatste keer hun gerecht en presenteerden de sommeliers de wijn-spijscombinaties aan de jury, bestaande uit vier wijn- en foodprofessionals. De jury onder voorzitterschap van Bert van Berkel, winnaar van Masterchef 2014, beoordeelde het totaal met extra aandacht voor de presentatie aan tafel. Na de spannende finale werd het team van Eindeloos uit Leeuwarden gekozen tot winnaar van de eerste editie Meester van Wijn & Spijs. Sommelier Jorrit Bokma en chef Willem Schaafsma van Eindeloos sleepten de titel inde wacht met hun langoustine met citruskorst, romige mais met venkel en een jus van saffraan de terechte winnaar. Het eenvoudige, maar zeer smaakvolle gerecht sloot het . mooiste aan bij de zoete Domaine du Tariquet Premières Grives. Jorrit en Willem reizen binnenkort af naar Frankrijk voor een bezoek aan Domaine du Tariquet , waarbij zij zullen kennismaken met de wijnen en armagnacs van dit familiebedrijf. In 2017 volgt de tweede editie van Meester van Wijn & Spijs.Persbericht: René van Heusden
Misschien ook iets voor u
Overpeinzingen: Schuldenberg horeca groeit
Ik ben het zat! Een goede vriendin van ons was duidelijk. De lockdown duurt nu wel lang genoeg. Misschien vooral...
Aan tafel met Oscar Reitsma – wijn-spijs met chardonnay en pinot noir
Aan Tafel is de rubriek waarin PERSWIJN met wijnleveranciers aan tafel gaat om uitgebreid te proeven en te praten. Wat...
Overpeinzingen op maandag: Vooruitzichten
De jaarwisseling is een moment van terugblikken en vooruitkijken. En van goede voornemens. Nou ja, ik zal het maar eerlijk...
Een memorabele lunch met de champagnes van Philipponnat
In tijden dat de horeca nog open was, inviteerde champagnewijnhuis Philipponnat en zijn Belgische invoerder The Grape (online: Bottleadvice) mij...
De Wijnacademie heeft een nieuwe voorzitter
Henrico van Lammeren wordt de nieuwe voorzitter van de Wijnacademie. De Wijnacademie is hét opleidings- en kenniscentrum voor wijn-gerelateerd onderwijs in...
GROOTSPRAAK restaurants met bezorg- of afhaalservice
De horeca moet weer sluiten. Wij steken graag onze GROOTSPRAAK restaurants, brasseries en wijnbars een hart onder de riem. Vele...