Persbericht: Titel Meester van Wijn & Spijs voor restaurant Eindeloos - Perswijn
Persberichten

Persbericht: Titel Meester van Wijn & Spijs voor restaurant Eindeloos

Maandag 3 oktober 2016 vond in het Miele Experience Center te Vianen de finale van Meester van Wijn & Spijs 2016 plaats. Deze wedstrijd werd georganiseerd door Groupe du Vin in samenwerking met importeur LFE en werd ondersteund door het Franse huis Domaine du Tariquet.
​Groupe du Vin, een samenwerkingsverband van zelfstandige wijnhandelaren door heel Nederland, daagde eerder dit jaar alle leden van Les Jeunes Restaurateurs uit een spannend gerecht te bedenken dat perfect past bij Domaine du Tariquet Prèmieres Grives. Alle combinaties werden door René van Heusden (Perswijn) en een aantal wijn- en foodprofessionals beoordeeld. Het resultaat: 6 teams bestaande uit een chef en een sommelier streden vervolgens om de 3 finaleplaatsen. Tijdens de 30 minuten durende finale bereidden de overgebleven chefs voor een laatste keer hun gerecht en presenteerden de sommeliers de wijn-spijscombinaties aan de jury, bestaande uit vier wijn- en foodprofessionals. De jury onder voorzitterschap van Bert van Berkel, winnaar van Masterchef 2014, beoordeelde het totaal met extra aandacht voor de presentatie aan tafel. Na de spannende finale werd het team van Eindeloos uit Leeuwarden gekozen tot winnaar van de eerste editie Meester van Wijn & Spijs. Sommelier Jorrit Bokma en chef Willem Schaafsma van Eindeloos sleepten de titel inde wacht met hun langoustine met citruskorst, romige mais met venkel en een jus van saffraan de terechte winnaar. Het eenvoudige, maar zeer smaakvolle gerecht sloot het . mooiste aan bij de zoete Domaine du Tariquet Premières Grives. Jorrit en Willem reizen binnenkort af naar Frankrijk voor een bezoek aan Domaine du Tariquet , waarbij zij zullen kennismaken met de wijnen en armagnacs van dit  familiebedrijf. In 2017 volgt de tweede editie van Meester van Wijn & Spijs.​Persbericht: René van Heusden

Reageer op dit item