Persberichten

Overname Jean Arnaud door Anton Bongers

Wijn is passie, beleving en het continu zoeken naar het beste wat de wijnboeren te bieden hebben. Een onderscheidend en heerlijk assortiment voor de hedendaagse wijnliefhebber. Jean Arnaud is al 52 jaar uw partner in deze wondere wereld van mooie wijnen. Tweeënvijftig schitterende jaren onder leiding van oprichter Joop van de Kant hebben Jean Arnaud als zelfstandige importeur op de kaart gezet. Nu is de tijd aangebroken dat Joop het stokje overdraagt aan een nieuwe eigenaar, die net als hij dezelfde passie uitdraagt voor het vak als wijnimporteur.

De Wijnhal (later Jean Arnaud) in 1964
Joop van de Kant heeft zorgvuldig gezocht naar de juiste overnamekandidaat voor zijn organisatie. Belangrijk bij zijn keuze was om de continuïteit van zijn organisatie te waarborgen, de belangen en reputatie van Jean Arnaud zeker te stellen én de werkgelegenheid voor de werknemers te garanderen. Met Anton Bongers, directeur/eigenaar van Unique Wijnimport te Eindhoven, heeft Joop de juiste overnamekandidaat gevonden. Anton Bongers neemt per direct alle activiteiten en personeelsleden van Jean Arnaud over en zal het bedrijf onder de huidige naam blijven voortzetten. Daarnaast zal synergie en samenwerking worden gezocht met de andere werkmaatschappijen onder het beheer van Bongers, zoals Unique Wijnimport te Eindhoven en Levert & Schudel te Amsterdam. Voordelen zullen voornamelijk gehaald worden op het gebied van inkoop, logistiek en backoffice.
Jean Arnaud Wijnkopers sinds 1964
Alle commerciële activiteiten van de afzonderlijke werkmaatschappijen zullen zelfstandig worden voortgezet en worden aangestuurd door een eigen directeur. Voor Jean Arnaud zal de huidige commercieel directeur, Bas Lippens, deze taak op zich nemen. Joop van de Kant zal komende jaren nog wel als adviseur betrokken blijven bij de organisatie. “Met deze overname zetten wij een belangrijke stap in de uitbreiding van onze activiteiten op de Nederlandse markt. De activiteiten van Jean Arnaud zijn complementair aan de activiteiten van onze andere werkmaatschappijen, Unique Wijnimport en Levert & Schudel. Met Jean Arnaud hebben wij een partij gevonden met een sterke positie binnen de Nederlandse food retail, zelfstandige wijnwinkels en horeca. De kennis, ervaring en relaties van Jean Arnaud zullen een belangrijke bijdrage leveren aan de groeiambitie van onze organisatie”, aldus Anton Bongers.Joop van de Kant meent: “Na ruim vijftig jaar leiding geven aan Jean Arnaud, was de speurtocht naar de ideale opvolger voor mij als het zoeken naar een absolute topwijn. Na vijf maanden aan wederzijdse samenwerking ben ik ervan overtuigd dat Anton Bongers de absolute topwijn-man is die ik zocht. Hij kent de beste wijnboeren, hij proeft meedogenloos precies, en hij is een  kei in het behalen van de beste condities. Ik zie de toekomst van Jean Arnaud met vertrouwen tegemoet.”

Bron: Persbericht Jean Arnaud

Reageer op dit item