Perswijn nummer 4 + Koopgids Voorjaar & Zomer 2016 - Perswijn
Nieuws

Perswijn nummer 4 + Koopgids Voorjaar & Zomer 2016

Perswijn nummer 4 is uit, met hierin o.a.: wijngebied Etna Nord, de gespleten persoonlijkheid van Vinho Verde, hoe Duitsland weer salonfähig werd, Lars Daniëls MV over Méthode Cap Classique, en uiteraard de vetrouwde columnisten, rubrieken en proefnotities! Perswijn nummer 4 is vanaf deze week verkrijgbaar, met de Koopgids Voorjaar & Zomer als bijlage. Lees verder!

De terroirpuristen van Etna Nord


Het klimaat is er bijzonder en de bodems zijn er uniek. Combineer dat met zeldzame inheemse druivenrassen als nerello mascalese en carricante, en met wijnmakers die zich richten op pure terroirexpressie en het zal niemand verbazen dat er op de flanken van de Etna wijnen van absolute wereldklasse ontstaan. Lars Daniëls MV brengt verslag uit.

Hemel-en-Aarde Valley

Het havenstadje Hermanus aan de zuidwestkust van Zuid-Afrika is befaamd om zijn walvissen, die je hier van dichtbij kunt zien. Maar bij Hermanus begint ook het dal van de Hemel-en-Aarde Valley, een van de meest interessante wijnstreken van Zuid-Afrika. De poëtische naam belooft veel en dat krijg je ook, al zijn er volgens Ronald de Groot kritische kanttekeningen te maken. In dit artikel de stand van zaken in deze jonge wijnstreek!

De gespleten persoonlijkheid van Vinho Verde

Met het uitbrengen van onze Koopgids Portugal, begin dit jaar, konden we weer eens concluderen dat dit wijnland een bron is van veel bijzondere wijnschatten. Een goede reden om nog eens af te reizen naar het gastvrije wijnland; dit keer naar Vinho Verde. Een streek waar men niet alleen worstelt met het moeilijk af te schudden imago van de goedkope, zoete bruiswijntjes met dezelfde naam, maar ook met het feit dat de DOC als geheel veel te groot en te divers is –

en dus op de schop zou moeten.

Hoe Duitsland weer salonfähig werd

“Denk’ ich an Deutschland in der Nacht, dann bin ich um den Schlaf gebracht.” Aldus Heinrich Heine in 1844. Ook in 2016 kunnen we ’s nachts wakker liggen, wanneer we aan Duitsland denken. Alleen niet zoals Heine destijds uit bezorgdheid, maar juist om wat er in dat land ten goede veranderd is, al helemaal wat betreft de wijn. Als wijnland is Duitsland immers veranderd van een paria in een favoriet. Vergelijk maar eens catalogi en wijnkaarten van vijftien tot twintig jaar geleden met die van nu en je ziet een verschil van dag en nacht. Hoe is dat zo gekomen? René van Heusden geeft antwoord.

Daarnaast o.a. artikelen over Calabrië, Corbières, en wijnen uit China (!), Lars Daniëls MV over Méthode Cap Classique, interviews met Erica Verweijen en Frank Jacobs, en natuurlijk onze vaste rubrieken, onze vaste columns, en de vertrouwde pagina's proefnotities, dit keer van:

* Wit en zoet uit Piemonte: leuk en gemêleerd gezelschap

* Piemonte rood? Beter dan ooit: zacht, verfijnd en complex

* Heerlijk Spaans: Navarra zit vol contrasten

* Duits rood. Voor avontuurlijke proevers! 


De Koopgids Voorjaar & Zomer 2016

Ruim 650 wijnen werden door 43 importeurs ingestuurd voor het Perswijn Wijnconcours Voorjaar & Zomer, binnen de thema's Zomers Rood, Wit, Rosé, en het seizoensthema Sauvignon Blanc. Na twee proefrondes kwamen hier 101 wijnen uit naar voren die op zijn minst een eervolle vermelding verdienden. Binnen dertien categorieën werden door het proefpanel winnaars, nummers 2 en 3 bepaald, en alle 101 wijnen werden met uitgebreide beschrijvingen en proefnotities gebundeld in de Perswijn Koopgids Najaar & Winter 2016. Benieuwd naar de winnaars? Lees het hier!Met deze gids wijzen wij u de weg naar de beste wijnen voor de warmer wordende zomerdagen: wijnen voor op het terras, of bij een zomerse maaltijd, en wijnen die geen reden nodig hebben.

Alle abonnees van Perswijn krijgen de gids gratis bij nummer 4 thuis gestuurd, en ook zal de gids in de losse verkoop meegeseald worden. Het zal tevens via onze webshop los te verkrijgen zijn. Wees er snel bij, de voorraad is beperkt! 

Heeft u nog geen abonnement op Perswijn Magazine?

Klik hier om u aan te melden!

U kunt Perswijn nummer 4 ook los bestellen in onze webshop.

 

Reageer op dit item