Sjoerd de Groot kondigt vertrek aan bij Perswijn - Perswijn
Nieuws

Sjoerd de Groot kondigt vertrek aan bij Perswijn

Ronald en Sjoerd de Groot maken namens Uitgeverij de Wijnpers en Wijnpers Media & Evenementen bekend dat mede-eigenaar Sjoerd de Groot per 1 juli 2016 afscheid zal nemen van de uitgeverij – en daarmee het tijdschrift Perswijn en de restaurantgids Grootspraak – en de evenementenorganisatie.

Sjoerd de Groot
Sjoerd is bijna 20 jaar werkzaam geweest voor beide bedrijven, en al van kinds af aan betrokken bij wat begon als een uit de hand gelopen hobby van zijn vader Ronald de Groot. Na een dienstverband van zo’n tien jaar werd hij in 2007 mede-eigenaar van het bedrijf. Mede onder zijn leiding is Perswijn uitgegroeid tot het meest toonaangevende tijdschrift in Nederland voor de wijnliefhebber en wijnprofessional, en is de evenemententak Wijnpers Media & Evenementen nog steeds een van de belangrijkste spelers in de organisatie van wijnproeverijen voor liefhebbers en professionals.

Nieuwe loopbaaninvulling

Sjoerd de Groot: “Na jaren met veel plezier gewerkt te hebben bij Perswijn werd het tijd voor iets nieuws. Ik wil me graag bezinnen op een andere loopbaaninvulling en zal om te beginnen een opleiding Digitale Marketing gaan volgen. Mijn doel is onder meer om in die hoedanigheid als zelfstandige in te huren te zijn.” Het eerste project dat hij zal uitwerken is een online database voor proefnotities en wijninformatie voor consumenten en professionals; een traject dat hij reeds zelfstandig opstartte bij Perswijn.Ronald de Groot: “Ik kijk met een bijzonder warm gevoel terug op de vele jaren van samenwerking, waarin we Perswijn en de evenemententak definitief op de kaart hebben weten te zetten. De bijdragen en betrokkenheid van Sjoerd zijn hierbij van onschatbare waarde geweest. Wij zijn hem dankbaar voor alles wat hij de afgelopen decennia heeft betekend voor Perswijn, en zullen hem steunen in de keuzes die hij maakt voor zijn verdere loopbaan.”

Contactinformatie

Voor informatie over de organisatie van evenementen en proeverijen kunt u in het vervolg terecht bij Petri Houweling (petri@wijnpers.nl), en dit is tevens het contact- en aanleveradres voor advertenties voor in Perswijn en de Perswijn supplementen. Bent u importeur en heeft u vragen over de flesaanvraag? Deze kunt u stellen aan Fieke Lamoraal Wichers via fieke@wijnpers.nl. Voor al uw overige vragen (betreffende bijvoorbeeld abonnementen, vacatures of agenda-items voor op de website) kunt u het mailadres wijnpers@wijnpers.nl blijven gebruiken.

Sjoerd de Groot blijft bereikbaar op het bekende mobiele nummer (0629544532) het mailadres sjoerd@wijnpers.nl blijft het doen en de ontvangen e-mail zal door Sjoerd zelf worden gelezen.

Reageer op dit item