Vanwege de gebeurtenissen in Parijs heeft Michelin besloten om de persconferentie voor de presentatie van de MICHELIN gids België en Luxemburg 2016, die op maandag 16 november 2015 op de Horeca Expo in Gent zou worden gehouden, te annuleren en te verplaatsen naar een latere datum.Persbericht van Michelin.
Misschien ook iets voor u
Luxemburg: eigen stijl
Als wijnstreek valt de Moselle Luxembourgeoise een beetje tussen wal en schip. Je hoort er weinig van. Waarom eigenlijk? Er...
PERSWIJN #1 2018
Het eerste nummer van Perswijn in 2018 is in een nieuw jasje gestoken. De opmaak is lekker opgefrist, met meer...
Pinot gris-wijnen uit Nederland en België worden gekroond tot internationale sterren
Er bestaan wijnliefhebbers, wijnhandelaars en sommeliers die het nog steeds niet doorhebben: de betere wijndomeinen uit Nederland en België produceren wijnen die op internationaal niveau uitblinken. <a href="http://www.perswijn.nl/artikel/nederland-en-belgi-gaan-internationaal-met-pinot-noir/">Vorig jaar werd dat in een vergelijkende wijnproeverij aangetoond voor Pinot Noir.</a> Dit jaar is de minder befaamde Pinot Gris aan de beurt. Net zomin als pinot noir is pinot gris een gemakkelijke druif om te verbouwen.
Is de Beaujolais desperaat?
Is de Beaujolais desperaat? Natuurlijk, afgelopen week geselden hagelbuien de villages van de Beaujolais, met Fleurie als grootste slachtoffer. Maar om je wijn nu te gaan promoten als ‘Best Ranked Portuguese Wine’, dat gaat wel heel ver...
Waar gaat dit nog over?
Château Margaux, Château Haut-Brion and Château Mouton Rothschild have all released at €420 per bottle ex-négociant (up around 9% in euro terms, being offered at £5,184 per case of 12 bottles on UK market). Château Cheval Blanc also showed its hand, at €552 per bottle ex-Bordeaux, a rise of just 2.2% on the 2015 price but 50% higher than 2014. It is being offered on the UK market at £6,400 per case of 12.
Historisch onbenul: Kaswijn
Belvinage - ’s werelds eerste wijn gemaakt van druiven uit de kasDubieuze mededeling inzake een Limburgse kaswijn. ’s Werelds eerste? Allesbehalve! In de jaren 80 van de vorige eeuw produceerde Fred Lorsheijd op zijn bedrijf De Agthuysen in Zuidland (ZH)al zulke wijnen.