Tweede editie van Portugal Proeverij - Perswijn
Nieuws

Tweede editie van Portugal Proeverij

Op maandag 9 maart zal in het Park Hotel te Amsterdam de tweede editie plaatsvinden van de Portugal Proeverij voor professionals, georganiseerd door Krosslink – Wine Synergy i.s.m. Perswijn. Portugese wijnboeren uit verschillende streken presenteren op die dag hun wijnen, waarvan een deel nog niet vertegenwoordigd is in Nederland.


De proeverij van vorig jaar werd beoordeeld als een gevarieerde proeverij, die een goed inzicht gaf in de stand van zaken in de Portugese wijnbouw. Portugal is een land met potentie, en er gebeurt veel de afgelopen jaren. De hoogste tijd dus voor een update: hoe gaat het nu met de wijnbouw en de wijnen? Het valt allemaal te proeven en te horen op de Portugal Proeverij in Amsterdam.


Cristiano van Zeller

Voorafgaand aan de doorlopende proeverij zal de wijnmaker Cristiano van Zeller een begeleide proeverij verzorgen. Van Zeller stond begin jaren ’80 – hij was 23 – al aan het hoofd van het porthuis

Quinta do Noval, het bedrijf van zijn familie. Aan het eind van de jaren ’80 groeide zijn interesse in rode tafelwijnen, ook omdat hij inzag dat het vasthouden aan slechts één exportproduct op de lange termijn niet voldoende zou zijn. Inmiddels is hij tevens wijnmaker van Quinta do Crasto en Quinta do Vale Dona Maria.

Deelnemende producenten

De (voorlopige) lijst met deelnemende wijnproducenten en -importeurs is te vinden op deze pagina: www.perswijn.nl/portugal. Hier kunt u zich tevens aanmelden voor de proeverij.

NB: deze proeverij is alleen toegankelijk voor wijnimporteurs, wijnhandel, en wijnprofessionals uit de horeca.

Portugal Proeverij

Wanneer: maandag 9 maart, van 11:00 – 18:00 uur

Waar: Park Hotel, Amsterdam

Door: Krosslink – Wine Synergy, i.s.m. Perswijn

Inschrijven: alleen professionals, via www.perswijn.nl/portugal

(begeleide proeverij is optioneel)

 

Bent u wijnprofessional?

Meldt u dan hier aan voor de Portugal Proeverij!

 

Reageer op dit item