Frank Smulders MW naar Thiessen Wijnkoopers - Perswijn
Persberichten

Frank Smulders MW naar Thiessen Wijnkoopers

(persbericht)Frank Smulders, Nederland’s eerste Master of Wine, is sinds 1 juli j.l. werkzaam voor Thiessen Wijnkoopers in Maastricht. Hij heeft hier de verantwoordelijkheid voor de inkoop van het complete wijnassortiment.


Thiessen Wijnkoopers is het oudste, nog bestaande wijnhuis in Nederland, opgericht in 1717 in het pand aan de Grote Gracht in Maastricht, waar het nog steeds zetelt. Eigenaar van Thiessen is sinds 2003 de bekende Maastrichtse ondernemer Marcel Mourmans. Thiessen Wijnkoopers begeeft zich met name op de particuliere markt en wil voor wijnliefhebbers in heel Nederland een belangrijke referentie zijn op het gebied van kwaliteitswijn.

Frank Smulders MW is de afgelopen jaren wine-director geweest voor de Pühringer-groep in Oostenrijk en Zwitserland; de wijnkaart van het daartoe behorende luxe hotel Palais Coburg in Wenen werd recentelijk gekozen tot beste ter wereld. Verder blijft Frank Smulders MW naast zijn werkzaamheden voor Thiessen Wijnkoopers actief als internationaal wijndocent en consultant voor wijnproducenten.Inmiddels zijn een aantal vooraanstaande producenten uit Spanje, Duitsland en Frankrijk al aan het assortiment van Thiessen Wijnkoopers toegevoegd, een proces waarvan de eerste fase eind september is afgesloten. De belangrijkste assortimentswijzingen en -toevoegingen zullen op korte termijn worden gecommuniceerd.

  

Reageer op dit item