It was definitely what French winemakers call ‘heterogeneous’, and what critics, with less formality, describe as ‘all over the place’, or ‘a little up and down’.Decanter.com over Bordeaux 2012.
Misschien ook iets voor u
Overpeinzingen: Koude sanering
Enige tijd geleden stond er een interview op de website vitisphere.com met Jacques Lurton, de president van de appellation Pessac-Léognan....
Overpeinzingen: Sous la flotte
Afgelopen week mocht ik even naar Bordeaux voor een proeverij op Château Beychevelle. Ik durfde het bijna niemand te vertellen,...
Txomins kelder, ofwel zestig jaar Rekondo
Sinds mijn partner en ik iedere zomer naar ons vakantiehuis in Portugal rijden is restaurant Rekondo in San Sebastian een...
Overpeinzingen: Stroeve campagne Bordeaux primeurs 2023
Op het moment dat ik in Bordeaux was voor de proeverijen van de monsters van de oogst 2023, eind april,...
Overpeinzingen: Brood & Spelen, dat willen we
Het is zo oud als de mensheid, denk ik: spelen, en liefst wedstrijden. Niet voor niets is een van de...
Wijnwetenschappers: Kees van Leeuwen (deel 2)
Prof. dr. Kees van Leeuwen is hoogleraar wijnbouw aan de landbouwuniversiteit van Bordeaux (Bordeaux Sciences Agro). Hij was ruim 25...